Šport > Nogomet
38 ogledov

Snubci se lahko obrišejo pod nosom

neymar EPA
Brazilec Neymar bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres aktualnega španskega prvaka Barcelone. To je danes potrdil predsednik kluba Josep Bartomeu.

O tem ni nikakršnih dvomov več. Katalonski nogometni velikan je 24-letnemu napadalcu ponudil novo pogodbo, ki jo bodo z Neymarjem podpisali v prihodnjih dneh. Trenutno veljavna mu bo potekla v letu 2018.

Neymar ostaja nepogrešljivi člen v konici napada zvezdniške zasedbe s Camp Noua. Zelo dobro se razume z obema zvezdniškima napadalcema Argentincem Lionelom Messijem in Urugvajcem Luisom Suarezom.

O kakovosti Brazilca govorijo tudi statistični podatki, potem ko se je leta 2013 pridružil katalonskemu kolektivu, je v črtastem dresu blaugrane vsega skupaj na 93 tekmah zabil 55 golov. Zato ne čudi, da se je znašel na radarju angleškega Manchester Uniteda in francoskega Paris Saint Germaina. A za zdaj iz te moke ne bo kruha.

Na obzorju podaljšanje pogodbe

V Barceloni ne vidijo razlogov, ki bi jih vodili k razmislekom o prodaji Brazilca. "Neymar se tukaj počuti dobro in bi želel še naprej ostati med nami. V naslednjih nekaj dneh bomo uspešno končali postopek, s katerim bomo podaljšali veljavnost pogodbe," je dejal Bartomeu o Brazilcu, s katerim je Barcelona v svojih vrstah osvojila dva naslova prvakov la lige, dve pokalni lovoriki ter najbolj čislan od vseh naslov zmagovalcev lige prvakov v sezoni 2014/15.

Neymar je za reprezentanco prav tako zabijal, na 70 tekmah v reprezentančnem dresu je 46-krat zatresel mrežo. Letošnje južnoameriško prvenstvo, s katerega so se njegovi rojaki poslovili že po skupinskem delu, je izpustil, zato pa se je odločil, da bo za domovino igral avgusta na olimpijskem turnirju v Riu.

Barça zaradi prestopa pristala na sodišču

Barcelona se je sicer znašla v postopku pred španskim sodiščem pod plazom obtožb o izogibanju plačila oziroma utaji davkov pri Neymarjevem prestopu. Katalonci so tako bili ta mesec priseljeni plačati kazen v višini 5,5 milijona evrov zaradi napak in nepravilnosti, ki so se pripetile pri čez atlantskem transferju iz Santosa v letu 2013.

Velikan s severovzhodnega dela Iberskega polotoka je za prestop Brazilca iz Santosa plačal kar 95 milijonov evrov, kar je bil eden najdražjih prestopov v zgodovini, po teži v rangu prestopov Garetha Bala iz Tottenhama v Real Madrid leta 2013 ter Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda k Real Madridu leta 2009.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.