Svet
14 ogledov

So brezplačni leti resnično mogoči?

Španska policija je morala iz letala, ki se je v soboto pripravljalo na vzlet s Žurnal24 main
Možnost uvedbe brezplačnih letov za svoje potnike je najavil eden največjih nizkocenovnih ponudnikov Ryanair. Poznavalci razmer menijo, da je to za zdaj na meji resničnega, kljub temu pa ne izključujejo uresničitve scenarija.

Direktor Ryanaira Michael O'Leary je nedavno napovedal, da bi leti z njihovo družbo lahko postali brezplačni in to že v prihodnjih petih letih. V skladu z vizijo bi družba lahko služila na račun nekakšne delitve prihodkov z letališči oz. na podlagi maloprodajnih prihodkov, ki jih potniki ustvarjajo na letališčih.

Napoved možnosti brezplačnih letov ni prva tovrstna ideja, ki jo je najavil Ryanair; v preteklosti je med drugim napovedal tudi možnost leta stoje, za kar bi potniki plačevali minimalno ceno, pred leti pa se je direktor O'Leary uvrstil na naslovnice medijev zaradi izjave, da bodo morali potniki Ryanaira za uporabo stranišč na letalih plačevati dodatno ceno. Ideja ni dočakala uresničitve. Za zdaj ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.