Svet
10 ogledov

So drugega pilota rešili sirski vojaki?

Sergej Rumjancev Reševalni pas/Twitter
Potem ko so se včeraj sprva razširile vesti, da sta oba člana posadke sestreljenega ruskega letala mrtva, danes poročajo, da so enega rešili sirski vojaki.

Libanonski al-Mayadeen je objavil, da je reševalna akcija ruskega vojaka trajala kar šest ur; sirski vojaki naj bi ga uspešno rešili in prepeljali v zračno bazo v Latakiji. Vest je med drugim potrdil tudi ruski veleposlanik v Franciji Aleksandar Orlov.

Sprva so poročali, da je šlo o izključno sirski operaciji, najnovejše vesti kažejo, da sta pri reševanju ruskega vojaka sodelovali ruska in sirska vojska.

V kakšnem stanju je rešeni pilot ruske vojske, v tem trenutku še ni informacij.

"Ubili so ga džihadisti"

Aleksandar Orlov je medijem potrdil še, da so džihadisti ubili pilota sestreljenega letala; ta se je uspel s padalom izstreliti iz letala, a so ga med spuščanjem proti tlem zadeli streli.

Kot je povedal Orlov, pilot še ni bil mrtev, ko je pristal na tleh. Ranjenega so nato džihadisti "zverinsko ubili". Pilota so identificirali kot Sergeja Rumjanceva, vojaka iz zračne baze Šagol blizu Čeljabinska v Rusiji.

Komentarjev 3
  • h3o 11:39 25.november 2015.

    kozjejebci kameljevski so uporabili ameriški raketomet,

  • Presvetli 11:29 25.november 2015.

    Da ne boste iskali vam jaz prilepim to:http://www.kurir.rs/planeta/video-helikopteri-u-potrazi-za-pilotima-turkmeni-snimaju-ruse-i-vicu-alahu-akbar-clanak-2031117

  • Presvetli 11:16 25.november 2015.

    Sedaj pa še dajte članek in posnetek kako đihadisti uničijo reševalni helikopter kateri je pristal in iskal pilote na terenu.Ali pa to ameri,turki in Izraelci ne dovolijo,da nebi bila slaba propaganda za njih!!!O tem skoraj nihče ne želi poročat!