Šport > Nogomet
51 ogledov

So Francozi uničili Berića?

Robert Berić EPA
Slovenski napadalec Robert Berić se je po poškodbi kolena vrnil prej, kot bi bilo to priporočljivo, razkriva nekdanji zdravnik francoske izbrane vrste. Kakšne bodo posledice?

Francoski St. Etienne se je v boj za prvo mesto v svoji skupini drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi podal brez Roberta Berića.

Potem ko je trener kluba Christophe Galtier nedavno obljubil, da se Berić vrača v ekipo, se njegove napovedi niso uresničile, saj je manjkal na ligaški tekmi z Rennesom, prav tako pa je izpustil srečanje zadnjega kroga Lige Evropa.

Mišica nared, koleno problematično

Berić se je pred nekaj tedni poškodoval na tekmi Lige Evropa proti azerbajdžanski Qabali, kljub optimističnim napovedim pa se še vedno ni pojavil na seznamu razpoložljivih nogometašev, čeprav naj bi se to zgodilo že na tekmi 15. kroga domačega prvenstva z Marseillom. 
 
Po navedbah francoskih medijev je napadalec okreval po poškodbi stegenske mišice, zdaj pa mu težave povzroča otekanje kolena, ki so mu ga operirali v lanski sezoni.
 
''Takoj ko mi je obrnilo koleno, sem vedel, koliko je ura,'' je lanskega decembra pomenljivo dejal 25-letni nogometaš in dal jasno vedeti, da je stanje resno.

Šest mesecev premalo?

Po takratnih napovedih zdravniške stroke naj bi okrevanje trajalo šest mesecev in Berić se je po pol leta res vrnil na nogometne zelenice. Vse kaže na to, da prekmalu.
 
''Študija o strganih kolenskih vezeh je pokazala, da okrevanje traja devet in ne šest mesecev. Ko se utrdijo vezi, je vprašanje okrevanja mišic. Če bomo hiteli, bomo plačali,'' je v navezai na Berićevo zdravstveno stanje dejal nekdanji zdravnik (2004-2008) francoske izbrane vrste Jean-Pierre Paclet.
 
Berić je eno glavnih napadalnih orožij francoskega prvoligaša, njegova odsotnost s terena pa postaja vse bolj očitna. St. Etienne je brez slovenskega napadalca odigral šest tekem (pet v Ligue 1 in eno v Ligi Evropa) ter zabeležil le eno zmago, tri remije in dva poraza.
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.