Svet
15 ogledov

So lastniki iphonov najpametnejši?

Samsung galaxy in iPhone 4S Reuters
Rezultati testa o uporabnikih različnih znamk pametnih telefonov dajejo slutiti, da imajo povprečno najvišji IQ lastniki iphonov.

Angleška spletna posredovalnica s stavami Ladbrokes je uporabnike svoje aplikacije za mobilnike povabila k testu, med katerim so morali rešiti sedem različnih nalog. Pri tem je prišlo do izraza prepoznavanje vzorcev, logično razumevanje in sposobnost prostorske predstave. Vsako vprašanje je imelo več možnih odgovorov.

Pred začetkom testa je moral izpolnjevalec izbrati med 10 različnimi znamkami telefonov.

V povprečju so test pravilno najhitreje rešili imetniki iphonov in sicer so za sedem pravilnih odgovorov potrebovali 94 sekund. Lastniki google nexusa so bili le pet sekund počasnejši, imetniki samsungov pa so potrebovali v povprečju 103 sekunde, čeprav prav iz njihovih vrst prihaja najhitrejša oseba, ki je na vseh sedem vprašanj pravilno odgovorila v 47 sekundah.

Še dve sekundi več je v povprečju potreboval lastnik HTC-ja, uporabniki Nokie pa 109 sekund, poroča Daily Mail. Šesterico zaključujejo imetniki blackberryjev s 118 sekundami, medtem ko za preostale štiri znamke ni navedenih rezultatov.

Povej, kakšen telefon imaš in povem ti ...

Ločena študija je lani ugotovila, da lastniki iphonov v povprečju za obleke in videz porabijo več denarja kot tisti z androidnimi telefoni ali blackberryji. Slednji imajo sicer v povprečju najvišje prihodke in so praviloma najbolj zvesti v zvezi, medtem ko so odlika lastnikov androidnih telefonov njihove dobre navade ter sposobnosti v sukanju po kuhinji.

Komentarjev 6