Slovenija > Črna kronika
71 ogledov

So pri Logatcu našli truplo Stanka Brajerja?

Stanko Brajer policija.si
V gozdu pri Logatcu so okrog 13. ure našli moško truplo. Če gre za pogrešanega voznika, še ugotavljajo.

“Res je. V gozdu so našli moško truplo, katerega identiteto pa bo potrebno še potrditi,” za žurnal24.si pove Maja Ciperle Adlešič z ljubljanske policijske uprave.

Že 14 dni pogrešanega voznika Stanka Brajerja, ki je bil pred dvema tednoma vpleten v hudo prometno nesrečo na primorski avtocesti, ko so življenje izgubili štirje romunski državljani, so njegovi sovaščani in policisti znova iskali v petek, vaščani so gozdove okrog Logatca prečesavali še včeraj in tudi danes, ko so tudi našli truplo.

“Predvideva se, da bi truplo lahko pripadalo pogrešanemu vozniku, vendar potrebna po DNK analiza, ki bo predvidevanja tudi uradno potrdila,” pravi Ciperle Adlešič. Dodaja, da je bilo truplo v takšnem stanju, da prepoznava ni bila možna. “Od nesreče je nenazadnje že 14 dni, svoje je naredila tudi vročina.”

Tudi okoliščine smrti moškega, katerega truplo so našli, bo policija uradno potrdila šele po preiskavi.

Nesreča na primorski avtocesti | Avtor: Dolenjskanews.com Dolenjskanews.com

 “Nekateri enostavno ne zdržijo”

Da nesrečni voznik Petrolove cisterne najverjetneje enostavno ni prenesel pritiska po nesreči, v kateri so umrli štirje ljudje, so njegovi sovaščani govorili že takoj po nesrečnem dogodku. O voznikih, ki zapustijo kraj nesreče, smo se na našem portalu pogovarjali z dr. Markom Poličem z oddelka za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani.

"Predstavljajte si situacijo; človek je vpleten v prometno nesrečo, pomaga, tam vidi štiri trupla. To je precejšen šok ali pa hud stres, kakor hočete," je povedal Polič.

Polič je poudaril, da v takšnih primerih lahko nastopajo tudi občutki krivde, ne glede na to, ali je človek kriv ali ne. "Kolikor vem, bi tudi v konkretnem primeru lahko govorili o deljeni krivdi," je poudaril in že takrat izrazil upanje, da bodo voznika našli živega.

Kot že poudarjeno, ali je najdeno truplo dejansko njegovo, bo pokazala šele DNK analiza. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • francek 08:16 29.julij 2015.

    Pa še to, niso ga našli policaji, pač pa svojci, joj kako nesposobni policaje imamo.

  • vladek 09:01 27.julij 2015.

    Na naših cestah,več nesreč naredijo pijani Slovenci kot ostali drugi skupaj

  • Skippy 07:07 27.julij 2015.

    Zaradi Romunov in Bolgarov na cestah trpimo vsi. Slovenci pa bomo spet dobili višje kazni in na kupe drugih prepovedi.