Svet
138 ogledov

So v kovčku našli kosti pogrešane deklice Madeleine McCann?

Na dan, ko bi nesrečna Maddie praznovala svoj osmi rojstni dan, bo njena mama iz Žurnal24 main
Britanski policisti ne izključujejo možnosti, da so v kovčku posmrtni ostanki pogrešane deklice. Z avstralskimi kolegi, ki so v kovčku odvrženem ob avtocesti v odročnem delu Avstralije našli otroške posmrtne ostanke, so že navezali stike.

Kovček z otroškimi posmrtnimi ostanki je v začetku meseca ob avtocesti v Wynarki, odročnem delu Avstralije, našel motorist in o tem obvestil policijo.

Tamkajšnji policisti so sporočili, da so bili v kovčku posmrtni ostanki deklice s svetlimi lasmi, ki je bila stara med dvema in štirimi leti, umrla pa je leta 2007.

MADDELEINE MCCANN | Avtor: EPA EPA
Maddie je bila v času, ko je leta 2007 izginila iz portugalskega turističnega središča Praia da Luz, stara tri leta, zato so se takoj pojavile špekulacije, da bi lahko našli njene ostanke.

Čeprav je avstralska policija to možnost že izključila, so njihovi kolegi na Scotland Yardu dejali: "Zaenkrat tudi te možnosti ne izključujemo." 

Grant Stevens, ki v Avstraliji vodi preiskavo primera, poudarja, da je to čista špekulacija.

Clarence Mitchell, predstavniki družine McCann so ob tem poudarili: "Špekulacij ne bomo komentirali." Poudaril je še, da je preiskava povsem v rokah avstralske policije, Scotland Yard pa da je družino vedno obveščal o poteku preiskave.

maddie mccann  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Preiskovalci menijo, da je bila Maddie med ugrabitvijo omamljena. © findmadelein | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

 

 

 

 

V kovčku našli tudi nenavadno odejo

V kovčku so policisti našli posmrtne ostanke otroka in barvno odejo, na kateri so bile narisane sončnice, kamele, kačji pastirji. Obetajo si, da jim bo nenavaden vzorec na odeji pomagal pri iskanju novih dokazov.

Preiskovalci predvidevajo, da so truplo na kraj, kjer so ga našli, pripeljali v veliki torbi.   

Ko je Maddie izginila iz apartmaja – starša sta medtem večerjala v eni od bližnjih restavracij – je bila oblečena v pižamo.

Sledi pa so preiskavo britanskih policistov že dvakrat popeljale tudi v Avstralijo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • samo.jst 07:51 29.julij 2015.

    kako je pa ta članek pristal v avtomoto?