Magazin
431 ogledov

Sobotno kosilo z mesnimi kaneloni

kaneloni Shutterstock
Tokratno sobotno kosilo naj bo malce drugačno. Za spremembo si privoščite mesne kanelone.

Sestavine:

  • 10 kanelonov
  • 500 g mletega mešanega mesa
  • čebula
  • 3 stroki česna
  • 3 korenčki
  • 150 g pelatov
  • šopek peteršilja
  • olivno olje
  • bazilika
  • rožmarin
  • lovorov list
  • muškatni orešček
  • sol in poper
  • malo sira za dekoracijo

Priprava:

  1. Čebulo in česen drobno nasekljajte, korenček postrgajte in naribajte.
  2. Na olivnem olju popražite čebulo, ko ta porumeni, dodajte česen, na hitro premešajte in dodajte mleto meso.
  3. Meso pražite, solite in poprajte, mu primešajte vejico rožmarina, lovorov list in nariban korenček.
  4. Dušite še nekaj časa, nato mesu primešajte pelate ali paradižnikovo omako. Dodajte nekaj lističev bazilike in kuhajte še 20 minut.
  5. Po potrebi meso prelijte z vodo ali vinom, proti koncu kuhanja primešajte še nasekljan peteršilj in malo nastrganega muškatnega oreščka.
  6. V slanem kropu skuhajte kanelone, jih odcedite in napolnite z mesnim nadevom.
  7. Kanelone lahko po želji zapečete še v pečici. V ta namen jih zložite v ognjevarno posodo, potresite s sirom in 10 minut pecite v pečici, ogreti na 180 stopinj.

 
VEČ RECEPTOV ZA KANELONE NAJDETE TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.