Svet
29 ogledov

Sodišče odločilo v zadevi burkini

burkini Reuters
Francosko sodišče je odločilo v zadevi burkini.

Najvišje francosko upravno sodišče je podalo svojo sodbo v primeru prepovedi nošenja burkinija, ki so jo uvedli v občini Villeneuve-Loubet v Franciji. Sodišče je odpravilo prepoved nošenja burkinija, ker prepoved krši osnovne pravice. 

Odločitev sodišča bi lahko postavila precedens tudi v preostalih primerih, saj je zgledu občine Villeneuve-Loubet sledilo še več deset občin. Sodišče naj bi končno odločitev o zakonitosti prepovedi sprejelo kasneje. Na podlagi odločitve sodišča bi lahko vsi, ki so bili oglobljeni zaradi nošenja burkinija, zahtevali vračilo denarja.

Prepoved nošenja burkinija je dvignila veliko prahu ne le v Franciji, ampak tudi po svetu. Štirje oboroženi policisti so na plaži v Nici od muslimanke zahtevali, da sleče, po njihovem mnenju, sporna oblačila. V Cannesu naj bi neki ženski, ki je na plaži nosila legice, top in ruto, policist zagrozil s solzivcem, ker se ni želela sleči.

Po pisanju BBC-ja naj bi javnomnenjske raziskave pokazale, da večina Francozov podpira uvedbo prepovedi, s katero naj bi po besedah županov ščitili javni red in sekularizem. 

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 
Komentarjev 3
  • jozicamurn 09:59 27.avgust 2016.

    To namerno propagando tapet burkinov iz vehabistične saudijske arabije je treba vreči ven iz EU! Tukaj nimajo kaj iskati. Prilagodi se ali pa zgini v muslimanske dežele kjer ti za to ne bodo nič rekli. Tukaj pač njihovo širjenje ideologije ...prikaži več in njihove vere ne bo prišlo v poštev, ker smo bolj napredni in drugačni po razmišljanju. Samo liberalni multikulturalisti, ki so večinoma lgbt izrodki, so ujeti v njihove žalostne zgodbe ki večinoma igrajo na čustva in človekove pravice. Takšni, ki jih podpirajo, so smrt evrope.

  • kapibara 08:56 27.avgust 2016.

    Kdaj pa je bila obramba na domačem dvorišču - napad ??? Napadaš nekog tujega, na svojem dvorišču, se braniš pred vdrorom drugega.. !!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 01:09 27.avgust 2016.

    Če bo narod vzel v roke kole; bo s tem pokopal evropskost. Če v roke vzameš kole; nisi nič boljši od terorista. To kar ti med vrsticami spodbujaš ni obramba ampak napad ; med drugim na tiste ki nimajo blage ...prikaži večge veze z ekstremizmom.