Šport > Nogomet
8 ogledov

Sodišče oprostilo Benzemaja in Ribéryja

Ribery Bayern Raja Casablanca finale klubsko SP Marakeš Maroko EPA
Francosko sodišče je nogometaša Karima Benzemaja in Francka Ribéryja oprostilo vseh obtožb zaradi spolnih odnosov z mladoletnico.

Razvpita afera med takrat mladoletno prostitutko Zahio Dehar in francoskima nogometašema Franckom Ribéryjem in Karimom Benzemajem je končno dobila svoj epilog. Francosko sodišče je ovrglo vse obtožbe, potem ko sta se člana Bayerna in Real Madrida uspešno branila, da nista vedela, da gre za mladoletnico.

Nogometašema bi v primeru obsodbe grozila kazen do treh let zapora. Deharjeva je preiskovalcem sicer dejala, da je Ribéry plačal za njen let v München za njegov rojstni dan leta 2009, ko je štela še 17 let. Priznala je, da je lagala glede svoje starosti. Deharjeva je pridobljeno publiciteto uspešno vnovčila in postala uspešen model, izdala pa je tudi svojo serijo spodnjega perila.

Zločin le plačevanje, ne seks

Benzema naj bi se s sedanjo muzo modnega oblikovalca Karla Lagerfelda srečal leta 2008 v nočnem klubu na Elizejskih poljanah in ji nato plačal 500 evrov za seks v njegovi hotelski sobi. Benzema je vse obtožbe zanikal.

Tudi Ribéryjev svak je bil opran suma nagovarjanja k seksu z mladoletnico, a mu je sodišče izreklo pogojno kazen za "zvodništvo". V Franciji sicer je meja "zakonitega" seksa postavljena pri 15 letih, a plačevanje za seks mlajšim od 18 leta je zločin. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.