Slovenija
23 ogledov

Sodišče zavrnilo Kanglerjevo prošnjo

Franc Kangler Fotosmedia
Okrajno sodišče naj bi zavrnilo prošnjo Franca Kanglerja za alternativno prestajanje sedemmesečne zaporne kazni.

Zoper sklep se bo njegov zagovornik Marko Bošnjak pritožil, če bo višje sodišče pritožbo zavrnilo, pa bo moral Franc Kangler v zapor.

Obsodba nekdanjega mariborskega župana Kanglerja je februarja postala pravnomočna, ko je višje sodišče v Mariboru potrdilo odločitev okrajnega sodišča.

Sodišče je odločilo, da je Kangler storil kaznivo dejanje, s tem ko je izrabil svoj položaj in posredoval pri dodelitvi občinskega stanovanja vedeževalki Karin Ježovita. Ta ga je uradno prejela kot članica sveta invalidov, čeprav je bila v ta svet imenovana šele dan po objavi razpisa za dodelitev stanovanj.

Kanglerjev zagovornik je po poročanju medijev sodišču predlagal, naj obsojencu zaporno kazen nadomesti z delom v splošno korist, hišnim zaporom ali tako imenovanim zaporom ob koncih tedna.

Zaradi pravnomočno izrečene zaporne kazni je Kangler ostal tudi brez položaja državnega svetnika. Tako je na tajnem glasovanju državni svet odločil sredi marca.

Komentarjev 2
  • dragec 07:40 08.april 2014.

    No spet ti, jebala te udba, gnoj naj gre v zapor, tebe bi sigurno poslali na DOB z udbo ali brez nje. No,imam občutek,da te je zgrabila udbomanija

  • mirko 20:59 07.april 2014.

    Tudi sodno vejo oblasti ima udba v svojih rokah,