Svet
20 ogledov

Sodišče zavrnilo obtožnico glede spolnega napada v Kölnu

Spolna nadlegovanja v Kölnu EPA
Nemško pravosodje je danes zavrnilo obtožnico za spolni napad proti 26-letnemu Alžircu, osumljenemu, da je eden izmed tujcev, ki so na silvestrsko noč v Kölnu spolno napadali ženske.

Dobre štiri mesece po valu nasilja na ženske v nemškem Kölnu sodišče ne uspe najti napadalcev, odgovornih za kar 500 primerov spolnih napadov. Za zdaj je za te napade odgovarjal le 33-letni Maročan.

Sodišče je danes zavrnilo tudi obtožnico v primeru alžirskega osumljenca, saj ga tožnica ni mogla z gotovostjo prepoznati kot napadalca. Glede na obtožnico je bil v skupini desetih moških, ki so žensko obkrožili na železniški postaji v Kölnu, potem pa jo otipavali in zadrževali v sklenjenem krogu, da ni mogla pobegniti.

Osumljeni je bil sicer na nemškem sodišču skupaj s svojim mlajšim 23-letnim bratom obsojen za krajo, zaradi katere bo v zaporu preživel pol leta. Pri njem je policija našla tudi mobilni telefon, ki je pripadal ženski, ki je bila napadena. Osumljeni trdi, da ga je kupil.

Po silvestrski noči je bilo v Kölnu vloženih več kot 1100 ovadb zaradi različnih fizičnih in tudi spolnih napadov. Policija je identificirala kakih 120 osumljencev, a v povezavi s spolnim napadom sta bila zaenkrat uradno obtožena le dva. Vodja mestne policije je po današnji odločitvi na sodišču priznal, da večina napadalcev za svoje dejanje najverjetneje ne bo nikoli odgovarjala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.