Šport > Nogomet
89 ogledov

Sodnik zagrozil Mamiću

Zdravko Mamić profimedia.si
Sodnik Darko Krušlin je na začetku današnje obravnave v Osijeku opozoril prvoobtoženca za finančne malverzacije in utajo davkov v zagrebškem nogometnem klubu Dinamo Zdravka Mamića, da bo odstranjen iz sejne sobe do konca postopka, če bo še naprej motil sojenje. Mamić je nato mirno spremljal obravnavo.

Sodnik Darko Krušlin je današnjo obravnavo odprl z zadnjim opozorilom Zdravku Mamiću, ki je v ponedeljek teatralno zapustildvorano, ker je bil nezadovoljen s potekom razprave. Prejšnji mesec je sredi obravnave kričal in odpoklical svoja odvetnika, od začetka sojenja v Osijeku pa je pogosto segel v besedo sodniku, ko je ocenil, da potek postopka ne gre njemu v prid.

Krušlin je danes poudaril, da gre za nedopustno obnašanje prvoobtoženega, ki je bil večkrat opozorjen zaradi svojih postopkov, dvakrat pa tudi odstranjen z obravnave. Glede na to, da opozorila niso prispevala k pomiritvi Mamića, je sodnik danes napovedal, da bo pri naslednjem nespoštovanju sodišča odstranjen do konca postopka. Na vprašanje, ali je razumel, je Mamić zgolj prikimal.

Na današnji obravnavi so nameravali zaslišati brazilskega nogometaša s hrvaškim potnim listom in nekdanjega hrvaškega reprezentanta Eduarda da Silvo, ki se je medtem opravičil zaradi obveznosti, ki jih ima do svojega nogometnega kluba v Braziliji. Priljubljeni 34-letni Dudu je kariero po zagrebškem Dinamu nadaljeval v londonskem Arsenalu, brazilskem Flamengu in Šahtaru iz Donjecka, letos pa se je znova vrnil v Brazilijo in prestopil v moštvo Atletico Paranaense.

Sodišče je danes potrdilo, da bodo da Silvovo pričevanje pred preiskovalnim sodnikom prebrali potem, ko bodo zaslišali vse priče.

Po koncu današnje obravnave je Mamić znova stopil pred novinarje in obljubil, da bo kupil avtomobil znamke mercedes tistemu, ki bo našel razliko med dvema pričevanjema Vesne Juaić, ki je bila računovodja v Dinamu in je tašča hrvaškega nogometnega zvezdnika Luke Modrića. Mamić trdi, da ni spremenila "niti vejice", ko gre za njene izjave pred preiskovalnim sodnikom leta 2015 in tiste na sodišču v ponedeljek, ko je ravno zaradi sodnikovega vztrajanja, da pojasni nasprotujoče si izjave Juaićeve, odšel iz dvorane.

Obravnavo bodo nadaljevali 1. septembra, ko naj bi pričal hrvaški nogometni reprezentant in steber obrambe Liverpoola Dejan Lovren. Igralec je bil na obravnavi prejšnji mesec, a so jo morali prekiniti, ker je bil Mamić nezadovoljen z vprašanji sodnika Lovrenovemu očetu in je nato prekinil sodelovanje s svojima odvetnikoma. Za tožilstvo je sporen Lovrenov prestop iz Dinama v francoski Lyon.

Tožilstvo bremeni Mamića, da je z bratom Zoranom Mamićem, nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem in davčnim svetovalcem Milanom Pernarjem zagrebški klub oškodoval za najmanj 15,3 milijona evrov, da ni plačal davkov in drugih prispevkov v višini skoraj 1,6 milijona evrov ter da je preko off-shore podjetij od leta 2004 iz Dinama povlekel več kot deset milijonov evrov in pol milijona funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.