Šport
14 ogledov

''Sodniki so vedeli, kako to narediti''

durica anglija slovaške EPA
Slovaški branilec Jan Durica je namignil, da so delivci pravice pripomogli k zmagi Anglije v prvem krogu kvalifikacijskega turnirja za SP 2018.

Reprezentanca Slovaške se je v uvodnem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo pomerila z Anglijo in v Trnavi izgubila z 0:1.

Odločilni zadetek je v peti minuti sodnikovega podaljška dosegel Adam Lallana in poskrbel za zmagoviti debi novega selektorja Sama Allardyca

Slovaki so se več kot pol ure uspešno upirali z igralcem manj, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona v 57. minuti izključen Martin ŠkrtelBranilec Jan Durica meni, da so se na tekmi zgodile številne nepravilnosti, ki so posledica vnaprejšnjega dogovora o tem, katera ekipa naj bi si zagotovila neposredno uvrstitev na mundial.

''Na svetovno prvenstvo vodi samo eno mesto. Zakaj bi na SP potovala Slovaška, če pa imamo v skupini Anglijo? Seveda bodo vedno bolj naklonjeni boljši ekipi. Sodniki so najverjetneje točno vedeli, kako to narediti,'' je izjavil Durica.

Evropske reprezentance se za uvrstitev na svetovno prvenstvo merijo v devetih kvalifikacijskih skupinah. Neposredno se bodo na turnir v Rusiji uvrstile prvouvrščene ekipe, štiri reprezentance pa si bodo nastop izbojevale prek t.i. ''play-offa''.

Slovaški branilec je razkril, da je v nepristranskost sodnikov podvomil po izključitvi centralnega branilca. ''Rdeči karton je bil zelo strog. Mislim, da je sodnik čakal na njegov prekršek. Vsi smo bili nezadovoljni. Angleži so vedeli, da imajo igralca več, zato so seveda začeli pritiskati in vršiti pritisk. A niso imeli lepih priložnosti. Če bi si ustvarili priložnosti in dosegli lep zadetek, bi rekel v redu, ne pa takšen gol v sodnikovem podaljšku,'' je bil razočaran Durica.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.