Ambient
321 ogledov

Sodobna montažna hiša Blackline

hiša Blackline, SoNo arhitekti + Lumar
1/16
Žurnal24 main
SoNo arhitekti so skupaj s proizvajalcem nizkoenergijskih in pasivnih montažnih objektov Lumar oblikovali hišo, ki zadostuje potrebam sodobne družine in sledi najnovejšim svetovnim trendom.

Montažna hiša, ki se razteza na 180 kvadratnih metrih, je sestavljena iz dveh lamel različnih velikosti, pokritih z enokapnicama.

Enotna fasada iz panelov velikega formata poudarja dinamično obliko hiše. Prevladujoč material je les v svoji naravni barvi, ki v kombinaciji s svetlimi odtenki fasade ustvarja umirjen videz. Velike zastekljene površine povezujejo hišo z njeno okolico. Rezultat je moderna stanovanjska hiša z optimalnim tlorisom, ki ponuja udobno in prijetno bivanje.

»Dejansko vstopamo v odprto prostorno pritličje, ki zaradi svoje oblike obiskovalcu počasi razkriva prijetne intimne ambiente. Največ svetlobe ponuja dnevni prostor, kjer je ob veliki zastekljeni okenski površini možno posedanje in opazovanje okolice,« o projektu zapišejo arhitekti.

Pritličje z zgornjim, spalnim delom, povezujejo stopnice. Iz galerije se lahko razgledamo po osrednjem prostoru, nato pa iz nje vstopimo v spalnico (z lastno garderobo in kopalnico), dve manjši sobi ali manjšo kopalnico.

Vzorčna hiša je trenutno postavljena na enem od največjih predstavitvenih parkov za montažno gradnjo v Fertighaus-Park na Dunaju.

Fotografije: Matevž Paternoster via Freshome

Pred kratkim smo predstavili še en objekt SoNo arhitektov, ki ga lahko ogledate s klikom na povezavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.