Šport > Nogomet
39 ogledov

"Soigralci niti ne vedo, kje je Slovenija"

samir handanović slovenija romunija reprezentanca Boštjan Tacol
Nogometni vratar Samir Handanović, član milanskega Interja, je slovenski ambasador na svetovni razstavi Expo, ki od 1. maja do 31. oktobra poteka v Milanu.

Šport, predvsem nogomet, je izjemna oblika promocije posameznih držav, izbor Samirja Handanovića za ambasadorja pojasnjujejo v javni agenciji Spirit. Trideserletni slovenski reprezentančni vratar sicer zadnjih 11 let brani barve italijanskih nogometnih klubov. Od leta 2012 igra za sloviti Inter.

Kot so sporočili s Spirita, slovenski ambasador vsem priporoča obisk svetovne razstave v Milanu. "Svetovna razstava se nahaja samo 350 kilometrov stran od slovenske meje. Slovencem tako ni potrebno prepotovati celega sveta, da bi lahko preizkusili raznoliko hrano, ki je tudi tema letošnjega Expa," je poudaril.

Hrana je tudi tisto, kar Italijani po Handanovićevem mnenju cenijo glede Slovenije. "V času, ko sem še igral v Vidmu, je veliko Italijanov hodilo v Slovenijo jest. Poleg tega imajo tudi zelo radi slovenske terme in zdravilišča," je pojasnil. Na vprašanje, kaj slovenskega najbolj pogreša v Italiji, je Samir povedal, da mir. "Tudi to, da lahko iz Ljubljane v eni uri vožnje prideš do morja ali do Alp," je dejal, med prednostmi države pa izpostavil tudi dejstvo, da pri nas ni velikih prometnih zastojev.

Za svoje soigralce pa je iskreno povedal, da najverjetneje ne vedo veliko o Sloveniji. "Ne vedo niti, kje se nahaja. Expo je zato priložnost, da spoznajo tudi Slovenijo. Pa ne le za njih, temveč tudi za druge, predvsem tujce v Italiji, ki tudi ne poznajo naše države," je še menil slavni nogometni vratar.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:31 12.maj 2015.

    Ko sem se kopal na plaži Bordiguere - San Remo , tudi 2 starejši gospe nista imeli pojma kje je Slovenija , niti kje je LJ. Ko sem jima lociral Trst in začel opisovati nadaljevanje proti vzhodu, sta me gledali ...prikaži večli , kot da sta do sedaj mislili , da se planet zemlja neha takoj za Trstom !