Slovenija > Črna kronika
53 ogledov

Šok na Rabu: Turiste okradla vsa družina

Brisače na plaži Profimedias
Zdeli so se povsem običajni, prijazni ljudje. Družina pač, kakršnih je ob hrvaški obali na tisoče. Hrvatje; oče, mama in hči, ki bi lahko bila stara 13, 14 let. Tako je opis tatinske družine za portal Riječanin podal očividec neprijetnega dogodka na plaži na Rabu.

Eden izmed kopalcev je na plaži v mestecu Lopar na Rabu sprva opazil deklico, ki je bežala pred dečkom. Ko sta pritekla do pod bližnjimi borovci parkiranih avtomobilov, je prišlo do žolčne razprave, deček je kazal na dekličin spodnji del kopalk. V enem trenutku je dvignil svojo denarnico in poudarjal, da ga je deklica okradla.

V tem trenutku je deklica skupaj s svojima staršema, ki sta medtem pristopila, začela bežati. Starša sta tekla proti parkiranemu avtomobilu, deklica proti gozdičku. Načrt bega so preprečili zaposleni v bližnjem gostinskem lokalu; eden je stekel za deklico, drugi za staršema, medtem ko je zaposlena govorila z okradenimi češkimi turisti in nato poklicala policijo.

Do prihoda policistov so zaposleni v gostinskem lokalu zadrževali tatinsko družino. Policisti so vse tri, poleg njih pa tudi okradene Čehe, odpeljali na policijsko postajo.

Očividec dogodka je za portal Riječanin povedal še, da je govoril z očetom deklice, ki mu je povedal, da na plažo na Loparu prihajajo vsaj enkrat tedensko. Policija je zoper starša podala kazensko prijavo, koliko turistov so v resnici okradli pa je še predmet preiskave.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • jozicamurn 11:01 02.avgust 2016.

    Da bogo deklico učijo kraj od malih nog, pa kakšna družina je to (imela bi drugačno mnenje, če bi starši kradli v PRID deklice in ji kupovali obleko, hrano itd. in da ona tega ne ve, vendar so vseeno starši ...prikaži več lopovi ne pa da malo silijo v to)

  • matermila 07:25 02.avgust 2016.

    Kradli so turiste?Slab prevod ali nesposobnost pisunov?

  • Lavdan 06:48 02.avgust 2016.

    Kdo bi prehranjeval družino, če bi jim odvzeli edinega delavca. Takih družin je pri nas kar nekaj.