Šport > Nogomet
19 ogledov

Šok za olimpijske prvake

Madžarski rokometaši EPA
Olimpijski prvaki Danci so se poslovili že v osmini finala.

Po Franciji, Sloveniji, Španiji in Norveški sta na moškem rokometnem svetovnem prvenstvu v Franciji znani še dve udeleženki četrtfinala. To sta Švedska, ki je v Lillu gladko z 41:22 premagala Belorusijo, in Madžarska, ki je v Albertvillu s 27:25 izločila olimpijske prvake Dance.

Madžari, svetovni podprvaki iz leta 1986, so povsem zasluženo premagali Dance, ki so praktično celo tekmo lovili slovenske vzhodne sosede. Vodili niso nikoli, nazadnje pa so izid izenačili pri 24:24. Toda tudi ob pomoči vratarja Rolanda Miklerja, ki je zbral 15 obramb, so Madžari do konca tekme dosegli še tri zadetke, Danci pa zgolj enega. Pri slednjih je bil najboljši strelec prvi zvezdnik Mikkel Hansen z osmimi zadetki, pri Madžarih pa je bil s šestimi najboljši nekdanji član Celja Mate Lekai.

Veliko manj dela za preboj v četrtfinale je imela Švedska, ki je že v prvem polčasu popolnoma razbila Belorusijo. Polčas je dobila kar s 24:11, v drugem polčasu pa prednost le še povečala na 19 zadetkov. Niclas Ekberg in Jim Gottfridsson sta bila s po sedmimi goli najboljša pri Švedih, pri Belorusih jih je toliko dosegel Arcem Karalek.

Švedska se bo v četrtfinalu pomerila s prvo favoritinjo Francijo, Madžarska pa z Norveško. Slovenija bo tekmeca dobila po današnjem obračunu med Nemčijo in Katarjem, zmagovalec večerne tekme med Hrvaško in Egiptom pa se bo za preboj v polfinale meril s Španci.

V predsedniškem pokalu je Čile s 35:30 premagal Bahrajn in se bo v ponedeljek boril za končno 21. mesto z Japonsko. Bahrajn bo za 23. mesto igral proti Angoli. Za 17. mesto bo Argentina, ki je s 24:22 premagala Savdsko Arabijo, igrala s Poljsko, za 19. mesto pa se bosta udarila Savdska Arabija in Tunizija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.