Šport > Nogomet
25 ogledov

Neverjeten preobrat Reala

Bruno Cesar EPA
Madridski Real je doživel šok na začetku drugega polčasa in zaostajal do 89. minute. A nato je sledil izjemen preobrat.

Branilec naslova Real Madrid v prvem polčasu ni uspel streti lizbonskega Sportinga, še najnevarneje je leve iz Lizbone ogrozil njihov nekdanji član Cristiano Ronaldo, ki je od daleč poslal strel tik pod prečko, a se je izkazal vratar Rui Patrício.

Nato pa je na začetku drugega dela sledil šok za domače navijače. Portugalci so kombinirali na desni strani kazenskega prostora, žoga pa je po napaki Luke Modrića srečno prišla do Bruna Césarja, ki je sprožil iz prve, žoga pa je diagonalno poletela v dolgi kot domačih vrat. Real je pred tem zadnji gol na domači zelenici v ligi prvakov prejel na povratni polfinalni tekmi v sezoni 2014/15.

Napadi domačih so bili še naprej nenevarni, na polovici polčasa pa je z ugodnega položaja na robu kazenskega prostora s prostega strela žogo preko vrat Portugalcev poslal Gareth Bale. Valižan je bil kmalu zatem zamenjan. V 72. minuti je bil po kotu in podaljšani žogi sam pred vratarjem Casemiro, vendar je z glavo streljal preko vrat. Za povrh vsega so italijanski sodniki Brazilcu napačno dosodili še prepovedani položaj.

Le pet minut kasneje je Lucas Vázquez z desne poslal uporaben predložek v kazenski prostor Sportinga, Dani Carvajal je streljal iz voleja, a je žoga zletela mimo gola. Okvir tega pa se je zatresel v 82. minuti. Po novi podaji z desne je bil na drugi vratnici sam Ronaldo, a je s treh metrov okroglo usnje poslal le v bližnjo vratnico. Stranski sodnik je sicer spregledal prepovedani položaj, a tega upravičeno ni storil v nadaljevanju akcije, ko je v polno sicer zadel Alvaro Morata. Že v naslednjem domačem napadu je bil znova nenatančen Carvajal.

Španci so pritiskali za izenačenje, v 89. minuti pa se je s fenomenalno potezo izkazal Ronaldo. Izvedel je prosti strel s kakšnih 25 metrov in zadel levi zgornji vratarjev kot. Portugalski zvezdnik se ni želel pretirano veseliti zadetka proti nekdanjemu klubu.

Real je še naprej napadal, v zadnjem napadu pa je preobrat dopolnil Morata. Španski reprezentant je bil v petercu najvišji po odličnem predložku Jamesa Rodrígueza, ki je prav tako kot Morata v igro vstopil kot rezervist. Patricio je žogo še uspel preusmeriti v vratnico, a se je od nje odbila v mrežo.

Visoke zmage favoritov

Precej lažje delo je imela dortmundska Borussia. Ta je že do 17. minute trikrat zatresla mrežo varšavske Legie, enako pa je storila tudi v drugem polčasu. To je največja zmaga Dortmundčanov na gostujočih tekmah v ligi prvakov.

Do zanesljive zmage je prišel tudi Manchester City, ki je na kolena spravil soimenjake Dortmundčanov. Po torkovi odpovedi zaradi prevelike količine vode na zelenici se je gostovanje nogometašev iz Mönchengladbacha končalo precej klavrno. Ključni mož zmage je bil Sergio Agüero. Argentinec, ki v Premier League ne sme igrati zaradi udarca s komolcem, je najprej zadel iz bližine, nato je izkoristil enajstmetrovko, hat-trick pa je dokončal z uspešnim preigravanjem vratarja. Piko na i k uspehu je v sodnikovem dodatku dodal mladi nigerijski napadalec Kelechi Iheanacho, ki je v igro vstopil v 83. minuti.

S tremi zadetki v tekmečevi mreži sta visoko slavila še angleški prvak Leicester City in Lyon. Francozi so pred domačimi gledalci odpravili zagrebški Dinamo, Slovenec Petar Stojanović je pri hrvaškem prvaku odigral vseh 90 minut, Angleži pa so slavili na gostovanju pri Bruggu.

Kevin Kampl | Avtor: EPA EPA

Kampl in Verbič z remijem

Poleg Stojanovića sta bila v kadru za sredine tekme še dva Slovenca. Kevin Kampl je z Bayerjem iz Leverkusna prevladoval na začetku dvoboja s CSKA. Nemci so v prvih 15 minutah dvakrat zatresli mrežo Rusov, pri drugem zadetku je asistiral slovenski reprezentant. CSKA v prve pol ure ni pokazal veliko, a sta nato v treh minutah za izenačenje poskrbela Alan Džagoev in Finec Roman Eremenko. Kasneje se rezultat ni več spreminjal.

Benjamin Verbič je igral od 69. minute, ko je bil na dvoboju med Portom in Kobenhavnom že postavljen končni izid 1:1. Portugalci so povedli po napaki Dancev, ko je do žoge prišel Otávio, v nadaljevanju akcije mu je s peto na rob kazenskega prostora žogo vrnil André Silva, Brazilec pa je močno sprožil za 1:0. V drugem polčasu je z glavo izenačil Andreas Cornelius.

Na slovitem Wembleyju, kjer igra Tottenham tekme lige prvakov ob čakanju na izgradnjo svojega stadiona, so z dvema zadetkoma hitro povedli nogometaši Monaca. Londončani so se v igro vrnili z zadetkom ob koncu prvega dela, kljub pritisku v drugem polčasu pa Tottenham ni uspel premagati odličnega Hrvata Danijela Subašića.

Juventus je v Torinu s Sevillo odigral tekmo brez zadetkov.

Liga prvakov, 1. kolo:

Skupina C:
Manchester City
: Borussia (M)  4:0 (2:0)
Agüero 9., 27./11-m, 77., Iheanacho 91.

Skupina E:
Bayer Leverkusen : CSKA Moskva  2:2 (2:2)
Mehmedi 9., Calhanoglu 15.; Džagojev 37., Eremenko 39.

Tottenham : Monaco  1:2 (1:2)
Alderweireld 45.; Silva 16., Lemar 31.

Skupina F:
Legia Varšava : Borussia (D)  0:6 (0:3)
Götze 7., Papastathopoulos 16., Bartra 18., Guerreiro 51., Castro 76., Aubameyang 87.

Real Madrid : Sporting Lizbona  2:1 (0:0)
Ronaldo 89., Morata 94.; César 48.

Skupina G:
Club Brugge : Leicester City  0:3 (0:2)
Albrighton 6., Mahrez 29., 61./11-m

Porto : Köbenhavn  1:1 (1:0)
Otavio 13.; Cornelius 52.

Skupina H:
Juventus : Sevilla  0:0

Lyon : Dinamo Zagreb  3:0 (1:0)
Tolisso 13., Ferri 49., Cornet 57.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.