Slovenija
96 ogledov

Šola prijavila neznanega storilca

Učenec srednje šole. Nik Rovan
"Če otroci izrazijo zanimanje tudi za homoseksualnost ali sami podajo določene izjave, se izvajalka delavnice tudi o tem pogovarja, a daleč od tega, da bi zdravo življenje enačila s homoseksualnostjo ali celo spodbujala k tovrstni spolni usmerjenosti," zagotavljajo na OŠ Bičevje.

Potem ko smo v članku Namesto o zdravi hrani o (isto)spolni vzgoji? pisali o obtožbah Civilne iniciative za družino in pravice otrok, ki na svoji spletni strani piše o "delovanju homoseksualnih aktivistov v osnovnih in srednjih šolah", kot zadnji primer pa so navajali primer ene od osnovnih šol (OŠ) v Ljubljani, smo prejeli tudi odgovor šole.

Program preverjen, temo izbrali učenci

Program, ki ga je izvedlo Društvo Ženska svetovalnica, je preverjen in financiran s strani Mestne občine Ljubljana (MOL), zatrjujejo. V eni od skupin so se fantje sami želeli dotakniti tematike spolne vzgoje in izvajalki postavljali vprašanja, "na katera je, kot smo jo razumeli, odgovarjala strpno v smislu – kakšne odnose si ljudje izbirajo, je stvar dveh". "Nikakor ni propagirala nobene vrste odnosov, poudarila pa je, da je izbira odločitev posameznika," so pojasnili na OŠ Bičevje.

Zaskrbljenemu očetu posredovali natančen opis delavnic

Ko gre za občutljive teme (debelost, anoreksija, nezadovoljstvo z lastno telesno podobo ...), si še posebej deklice pogosto ne želijo biti v skupinah z dečki, so še zapisali, nezadovoljstvo nad "neustreznostjo" programa pa je šoli izrazil izključno eden od staršev, zato "smo takoj posredovali vse odgovore in mu celo poslali natančen opis delavnic", pojasnjujejo na šoli.

Podali kazensko prijavo

"Naj še enkrat poudarim, da izvajalci omenjenega programa niso nobeni aktivisti, ki bi propagirali, zagovarjali in agitirali za istospolne odnose, pač pa verificirani izvajalci programov," so še zapisali na šoli in sporočili, da so zaradi kopice navedenih neresnic in s tem neupravičenega blatenja šole na policijsko postajo podali prijavo zoper neznanega storilca.

Komentarjev 2
  • depresija 21:31 12.julij 2012.

    Darko, ne omedlevaj! Rajš fantu skuhaj večerjo pol pa spat, ne pa da kle kr neki paničariš. Napsihiran k en Američan.. Najbrž si ti tisti 'neznani' storilec, zoper koga je morala šola podat prijavo na policijo...

  • Darko 20:18 12.julij 2012.

    Ja, sej naslednja delavnica bo igranje hokeja z dildoti. Obrazložitev pa, da minister ni omogočil nakup hokejskih palic. Ravnateljica dobi nagrado leta za iznajdljivost.