Slovenija
30 ogledov

Solastnik županove KLM na čelu LL

Ljubljana 23.02.09, intervju, M. Jaklic, lekarne, Foto: Dejan Mijovic Ljubljana 23.02.09, intervju, M. Jaklic, lekarne, Foto: Dejan Mijovic
Soglasje. Marjan Sedej bo aprila na mestu direktorja Lekarne Ljubljana nasledil Marka Jakliča.

Mestni svet je včeraj potrdil Marjana Sedeja za novega direktorja javnega zavoda Lekarne Ljubljana (LL), čeprav je opozicija temu nasprotovala. "Sedej je eden od družbenikov KLM naložb (njen 62,5-odstotni lastnik je župan Zoran Janković, 12,5-odstotni pa Sedej, podžupan Aleš Čerin in nekdanja podžupanja Jadranka Dakić; op. a.), a tega v prijavi na javni razpis ni zapisal," je opozoril Anže Logar iz SDS in Jankoviću navrgel: "Res morate biti kadrovsko osiromašeni, da ste nazadnje za direktorico zavoda Šport Ljubljana imenovali zaposleno v Electi, zdaj pa za direktorja LL družbenika KLM." Župan je namigovanja, da na vodilna mesta postavlja svoje ljudi, zavrnil: "Kogarkoli bi predlagal, bi bili proti."

Proti tudi zaradi načrtov

Opozicija je kandidatu nasprotovala tudi zato, ker je v svojem načrtu zapisal, da je njegov cilj stalno povečevanje prodaje. "Logika zavoda bi morala biti čim manj denarnih tokov, da bodo ljudje čim bolj zdravi," je opozoril Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije ).

Komentarjev 3
  • kvizko5 20:35 30.januar 2013.

    Kaj totemu Jakliču so že porušili črno gradnjo...vse je nekam potihnilo...al je močno podmazal??!!

  • mirko 00:48 15.januar 2013.

    Pa lepo vas prosim Ljubljančani, kaj ste res čisto vsi plahoritjeki, da si ne upate tega mafijozota nagnat iz občine, tako kot smo to naredili v Mariboru ?!

  • KOJAK 23:23 14.januar 2013.

    Sam še Jurčki, Damjančku in snahi Vesnici službe najde v MOL. Mater kdaj se bo nehalo to plenjenje Ljubljane in nas ljubljančanov.