Šport > Nogomet
83 ogledov

Soldado se vrača v Španijo

tottenham soldado EPA
Španski nogometaš Roberto Soldado bo kariero nadaljeval v domovini.

Novi klub Roberta Soldada je Villarreal, prestop iz londonskega Tottenhama sta že potrdila oba kluba, pri rumeni podmornici pa bo 30-letni napadalec ostal tri sezone.

Soldado se tako po neuspešni otoški avanturi vrača domov in upa, da bo v Španiji spet našel staro formo. "Ti dve leti sta bili zame izjemno težki, a te izkušnje ne bi zamenjal za nič na svetu. Žal mi je le, da nisem izpolnil pričakovanj Tottenhama," je ob slovesu od Londona dejal nogometaš.

V London je Soldado prišel pred dvema letoma iz Valencie za takrat klubski rekord 26 milijonov funtov. Londončani so iskali zamenjavo po odhodu Garetha Bala v Madrid, a Soldao je v 52 nastopih v premier ligi dosegel le sedem golov. Precej boljša je njegova strelska statistika v Španiji, kjer ima že 131 golov v Primeri division, za Španijo pa je doslej zbral sedem zadetkov v 12 tekmah.

Za Villarreal je Soldado že tretja večja okrepitev tega prestopnega roka po Samuelu Castilleju in Samuelu Garcii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.