Svet
17 ogledov

Obsojeni za umor poskusil pobegniti

Raffaele Sollecito EPA
Raffaela Sollecita, ki ga je italijansko sodišče včeraj spoznalo za krivega umora Meredith Kercher, je italijanska policija ujela blizu slovensko-avstrijske meje.

Sodišče v Firencah je včeraj na 28 let in pol oziroma 25 let zapora obsodilo ameriško študentko Amando Knox in njenega nekdanjega fanta Raffaela Sollecita za umor britanske študentke Meredith Kercher v Perugi leta 2007.

Raffael Sollecito, ki je bil včeraj zjutraj še na zaslišanju v Firencah, se razglasitve sodbe ni udeležil. Njegov odvetnik je včeraj pojasnil, da ga na sodišču ne bo zaradi stresa, danes pa je italijanska policija sporočila, da so Sollecita včeraj popoldne prijeli med Udinami in Trbižem, manj kot deset kilometrov od slovenske meje z Avstrijo.

Sollecitu so danes zjutraj odvzeli potni list in mu izrekli prepoved potovanja. Italijanska policija je še sporočila, da Sollecita niso pridržali in da se lahko prosto giblje znotraj Italije, saj sodba še ni pravnomočna. Kazen bo začel prestajati, če in ko bo sodbo potrdilo italijansko vrhovno sodišče.

Presenečena nad razsodbo

Knoxova je po razveljaviti prejšnjega procesa iz Italije odpotovala v ZDA in se tokratnega sojenja ni udeležila. V Italijo se ne namerava vračati, kar so potrdili njeni starši, zelo malo verjetno pa je, da bi jo ZDA izročile Italiji, če bi ta za to zaprosila.

Knoxova je nad včerajšnjo razsodbo presenečena, saj da dokazi ne podpirajo te odločitve. "Prestrašena in žalostna sem zaradi nepoštene razsodbe," je dejala v izjavi. Dodala je, da so ona in njena družina veliko pretrpeli zaradi neupravičenega preganjanja. "Kriva obsodba je grozljiva za po krivem obsojenega, a hkrati je grozno tudi za žrtev, preživele in družbo," je še dejala in pozvala vse, ki to lahko storijo, naj popravijo napake sodišča. Njeni odvetniki so napovedali, da se bodo pritožili.

Družina žrtve zadovoljna

Družina Meredith Kercher je z razsodbo zadovoljna, a dodajajo, da mogoče nikoli ne bodo izvedeli, kaj se je v resnici zgodilo z Meredith. Nič jim je namreč ne more vrniti, upajo lahko le, da se bo sodni proces, ki se že dolgo vleče, le končal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.