Slovenija
31 ogledov

Šoltes zbral dovolj podpisov

Ljubljana 18.03.10 Igor Soltes, racunsko sodisce, intervju, Foto: Dejan Mijovic Ljubljana 18.03.10 Igor Soltes, racunsko sodisce, intervju, Foto: Dejan Mijovic
Igor Šoltes zbral dovolj podpisov za kandidaturo na volitvah v Evropski parlament.

Lista Igorja Šoltesa je 3.500 podpisov za kandidiranje na volitvah v Evropski parlament zbrala v osmih dneh. Čeprav to zadostuje za kandidaturo, bodo podpise zbirali še naprej.

Po besedah nekdanjega predsednika računskega sodišča Šoltesa akcijo zbiranja podpisov namenjajo pogovorom z ljudmi. "Vesel sem njihovega zaupanja, a še bolj pomemben je občutek, da v nas vidijo sogovornika, ki deli njihovo skrb za usodo Slovenije."

Z nastopom na evropskih volitvah Šoltes po več napovedih v zadnjih letih, da se bo politično aktiviral, zdaj dokončno aktivno vstopa v slovensko politiko, pri čemer se namerava pomeriti tudi na lokalnih in parlamentarnih volitvah.

Kot so v začetku aprila zapisali v njegovem društvu Verjamem, bodo v kampanji pred evropskimi volitvami v ospredje postavili predvsem Slovenijo in njen položaj znotraj EU ter zastopanje slovenskih interesov pri sprejemanju odločitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.