Šport > Nogomet
43 ogledov

Solze Rafaela Beniteza ob vrnitvi v Real

Rafa Benitez
1/7
EPA
Španski trener Rafael Benitez se je vrnil v Real Madrid in po prevzemu mesta prvega trenerja ob prvem javnem nastopu ni mogel zadrževati solz.

Rafael Benítez je dočakal dan, ki ga je sanjal že kot otrok. Ni sicer podpisal pogodbe z Real Madridom, da bi kot igralec stekel po zelenici Santiaga Bernabéua, je pa na mitskem stadionu uradno postal novi trener kluba, ki ga je več let zastopal v nižjeligaški konkurenci kot član B-ekipe Castille, nato pa kljub dolgoletnemu vodenju tega moštva nikoli ni dočakal priložnosti v La Ligi.

To je trajalo do danes, ko ga je predsednik Florentino Pérez slovesno sprejel v častni loži madridskega stadiona, nekdanji član Napolija pa je ganjen komajda spregovoril prve besede. "To je čustven dan zame, ker sem spet doma. Upam, da bom osvajal naslove, da bo ekipa igrala dobro. Težko je govoriti, ko ne veš, kaj bi rekel," je v kratki izjavi komajda izdavil Benítez in dodal: "Obljubljam, da bom delal predano in upam, da lahko povrnemo zaupanje, ki so nam ga izkazali. Hvala!"

55-letni Madridčan, ki je podpisal triletno pogodbo, je nekaj minut kasneje opravil še z uradno novinarsko konferenco, Pérez pa ga je najavil z naslednjimi besedami: "Zahteve pri Madridu so vedno najvišje, nič ni dovolj in samozadostnosti ne poznamo, naš novi trener pa nas bo ojačal v naših ciljih, ki so sanje Real Madrida. Rafa diha nogomet in diha Real Madrid. Dela s strastjo za ta šport. Znan je po svoji briljantni pripravi na tekme in izvrstnem nizu osvojenih naslovov.

Benítez pa je dejal, da želi popraviti izkupiček kluba v zadnjih sezonah, opozoril pa je, da nihče od igralcev ne bo imel zagotovljenega mesta v prvi postavi. "Edina stvar, ki šteje pri tem klubu, je, da si prvi. Drugo mesto ni dovolj dobro. Napoli je imel drugačno ekipo, toda še vedno nam je uspelo tekmovati v treh različnih tekmovanjih. Tu je naslednja tekma vedno najpomembnejša. Od Real Madrida se pričakuje, da vedno zmaguje, takšna pa bo naša miselnost."

Na vprašanje, kaj misli glede prihodnosti kapetana Ikerja Casillasa, prvega zvezdnika Cristiana Ronalda in nepriljubljenega Garetha Bala je Benítez odvrnil, da "ne želi govoriti o posameznikih" že prvi dan. Je pa namignil, da se bodo morali Ronaldo in ostali, ki so imeli zdaj skorajda zagotovljeno mesto v prvi postavi, kdaj tudi usesti na klop: "Imaš hrbtenico moštva, toda kdaj moraš tudi odpočiti igralce. Moraš zagotoviti, da igralce uporabiš pravilno. To je najboljša ekipa, ki sem jo kadarkoli imel. 80 odstotkov časa bomo namenili delu z žogo, delu brez žoge pa 20 odstotkov."

Več na goal.com/si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.