Šport > Košarka
18 ogledov

Sonca svetila na Danskem

Tomaš Kyzlink Profimedias
Košarkarji Helios Suns so v 11. krogu lige prvakov v gosteh premagali Bakken Bears Aarhus s 74:68 (19:21, 41:36, 56:51).

Dvoboj zadnjeuvrščenih ekip v skupini A je pripadel slovenskemu predstavniku. Če je ta prvo medsebojno tekmo zanesljivo dobil, pa se je tokrat moral za zmago pošteno potruditi, saj so Danci ves čas dihali za Heliosov ovratnik. Domžalčani so tako prišli do druge zmage v tekmovanju, Bakken ostaja pri eni.

Prvi polčas je minil v bolj ali manj izenačeni igri, ki posledično ne eni ne ne drugi ekipi ni prinesla izrazite prednosti. V 24. minuti pa so Domžalčani prvič na tekmi povedli za deset točk (50:40), potem ko je zadel Cory Remekun. Toda tudi to ni bilo dovolj za mirno nadaljevanje, saj so Danci še pred koncem tretjega dela igre zaostanek prepolovili.

V uvodu zadnje četrtine so se Danci še bolj približali - na tri točke, dobrih šest minut pred koncem pa so zaostajali le še 59:61, potem ko je trojko zadel Mike Gesell. Pozneje so izid celo izenačili, 44 sekund pred koncem pa je Helios vodil s 70:68. Danci zapravili svoj napad, na drugi strani pa je Simo Atanacković 9,7 sekunde pred koncem zadel oba prosta meta in odločil tekmo.

Pri gostih je prednjačil DeVaughn Akoon-Purcell z 20 točkami in 18 skoki, pri Heliosu pa sta bila strelsko najbolj razpoložena Brandyn Curry in Tomaš Kyzlink s po 23 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.