Šport > Košarka
15 ogledov

Sonca zaslepila Denver: Gogi spet soliden

Dragić Collison Los Angeles Clippers Phoenix Suns liga NBA EPA
Po slabši predstavi proti Dallasu so Sonca iz Phoenixa tokrat brez večjih težav ugnala Denver.

Slovenski košarkar Goran Dragić se je ponoči s soigralci iz ekipe Phoenix Suns veselil 23. zmage v tej sezoni severnoameriške Lige NBA. Sonca so s 117:103 odpravila Denver, Dragić pa je v 24 minutah v statistiko vpisal 15 točk, šest podaj, pet skokov in dve ukradeni žogi. Phoenix je trenutno sedmi v zahodni konferenci.

Igralci Phoenixa, ki v petek proti Dallasu doma niso niti enkrat povedli, so tokrat pred domačimi gledalci vodili od začetka do konca srečanja. Channing Frye je vodil domačo zasedbo s 30 točkami, Markieff Morris pa je vstopil s klopi in dodal 16 točk.

Trener Jeff Hornacek ni nobenemu igralcu namenil več kot pol ure igre, tudi Dragić je igral le 24 minut, sicer pa ima povprečje 35,4 minute, kar je največ v ekipi Sonc. Ta so z Denverjem dobila vse tri tekme v sezoni. Na drugi strani se je izkazal Anthony Randolph z 19 točkami in je bil najboljši strelec gostov, čeprav ni bil v začetni postavi, branilec Ty Lawson pa je dodal 17 točk in 14 podaj.

Vsestranski Durant

Kevin Durant je dokazal, da ni zgolj eden izmed najboljših strelcev lige, ampak zelo vsestranski igralec. S 30 točkami, devetimi podajami, šestimi skoki in štirimi ukradenimi žogami je vodil ekipo Oklahoma City Thunder do zmage s Sacramento Kings s 108:93. Oklahoma je tretja na zahodnem delu lige in četrta skupno, vendar tesno za vodilnimi.

Spursom gre tudi brez Tonyja

Drugi v ligi za Indiano in prvi na zahodu je San Antonio Spurs, ki je s 110:82 odpravil Milwaukee Bucks. Avstralec Patty Mills je z 20 točkami uspešno nadomestil poškodovanega Francoza Tonyja Parkerja, Tim Duncan je za zmagovalce dodal 11 točk in 13 skokov, Marco Belinelli 14, Jeff Ayres in Nando DeColo pa po 13 točk. Brandon Knight je bil z 21 točkami najučinkovitejši igralec najslabše ekipe lige, ki ima skupaj deset zmag in letos še ni slavila.

Lakersi (končno) spet našli žrtev

Arron Afflalo je bil z 20 točkami in 13 skoki najboljši igralec tekme med Orlandom in Bostonom (93:91), ki jo je odločil Tobias Harris (18 točk) s prostim metom 10 sekund pred koncem. Toronto je doma izgubil proti Los Angeles Lakers s 106:112. Nick Young je 15 od svojih 29 točk zadel v zadnji četrtini, Španec Pau Gasol pa je dodal 22 točk za ekipo Lakers, ki je že zaostajala 19 točk, na koncu pa je druga najboljša ekipa v zgodovini ligi (16 naslovov prvaka, Boston 17) zmagala šele tretjič na zadnjih 15 tekmah.

Liga NBA, izidi:

Toronto Raptors : Los Angeles Lakers 106:112
Orlando Magic : Boston Celtics 93:91
Oklahoma City Thunder : Sacramento Kings 108:93
San Antonio Spurs : Milwaukee Bucks 110:82
Phoenix Suns : Denver Nuggets 117:103

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.