Slovenija
9 ogledov

Sonce in vročina, pripravite se na 30 stopinj Celzija

Vročina Anže Petkovšek
Potem ko je vreme v zadnjih dneh predvsem z nevihtami in hudimi lokalnimi nalivi povzročilo nekaj težav, so pred nami sončni in vroči dnevi.

Danes in jutri bo nad Slovenijo še nekaj oblakov, jutri čez dan bodo predvsem na severu države še možne posamezne plohe. Temperature bodo danes do 28, jutri že do 29 stopinj.

V sredo in četrtek bo večinoma sončno in še nekoliko topleje, nevihte se bodo po napovedih meteorologov z Arsa pojavljale le še v hribovitem svetu.

Od četrtka pa vse do prihodnjega torka bo prevladovalo lepo poletno vreme; sončno bo, temperature po nižinah bodo okoli ali malo nad 30 stopinj Celzija.

Temperatura morja pri slovenski obali je 24 stopinj Celzija, pri hrvaški obali je nekoliko hladneje; pri Puli so danes zjutraj sicer izmerili 25 stopinj Celzija, morje pri Hvaru in Rovinju meri 23 stopinj, na Mljetu 22, pri Krku, Dubrovniku, Komiži, Šibeniku, Splitu in Zadru pa 21 stopinj Celzija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.