Slovenija
11 ogledov

Sončno in toplo bo

Jesen Profimedias
Vremenoslovci za teden, ki je pred nami napovedujejo lepo in relativno toplo vreme.

"Danes bo delno jasno, na Notranjskem in Primorskem zmerno oblačno. Čez dan bo pihal šibak zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, ob morju in v vzhodni Sloveniji okoli 12 stopinj Celzija," je zapisano na spletni strani Arso.

Jutri bo v jugozahodni in delu osrednje Slovenije pretežno oblačno, drugod sončno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan bo pihal zahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, v alpskih dolinah okrog -3, ob morju do 7, najvišje dnevne od 7 do 13 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek jasno

V sredo in četrtek bo pretežno jasno. "Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se bo predvsem v četrtek ponekod lahko zadržala večino dneva. Megleno bo lahko tudi ob morju. V višjih legah bo razmeroma toplo," še pišejo na Arsu.

Nad jugozahodno Evropo in Sredozemljem se krepi območje visokega zračnega tlaka, nad severno polovico Evrope pa je ciklonsko območje z vremenskimi motnjami. Z severozahodnimi vetrovi priteka nad naše kraje toplejši in občasno bolj vlažen zrak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.