• Pon 18 do 27 °C
  • Tor 22 do 29 °C
  • Sre 22 do 29 °C
več na vreme.net

Nostalgična sobota

0 komentarjev

Sončno slovo od nostalgičnih sobot

Preteklo soboto se je park Tabor v prestolnici kopal v sončni nostalgiji, ki je obiskovalce še zadnjič letos popeljala v preteklost.

T. L. / Ljubljana / Foto: Nina Štajner

Še zadnja Nostalgična sobota letos se je minulo soboto bohotila pod krošnjami oživljenega parka Tabor sredi Ljubljane. Obiskovalci so se pomudili na bogatih stojnicah različnih ponudnikov oblačilih modnih dodatkov iz druge roke. To poletje se jih je na Nostalgičnih sobotah pod okriljem idejnih vodij Nine Štajner in Tjaše Gračner predstavilo 17. "Predstavili so se tako ponudniki t.i. second – hand oblačil, torej oblačil novejšega datuma, ki iščejo nove lastnike, kot tudi tisti, ki so zbiralci vintage-a, torej vsega, kar je bilo ustvarjeno pred več kot dvajsetimi leti, posebnega kroja in izdelave. Med nami so bili tudi nekateri, ki se ukvarjajo s predelavo starih oblačil in modnih dodatkov v nove mojstrovine," pojasnjujeta vodji projekta Vintage Vikend.

Nostalgične sobote pa niso bile zaznamovane samo z nakupovanjem. V parku so se namreč dogajale delavnice za najmlajše, umetnice ličenja in friziranja so v lepotilnih in frizerskih salonih poskrbele za piko na i, mimoidoči pa so za svojega favorita navijali na mečevalskih dvobojih. Tandem ambicioznih organizatork je bil na bero obiskovalcev več kot navdušen: "Prihajali so iz cele Slovenije, ne samo iz Ljubljane. Najlepše je bilo videti kako po stojnicah z enakim navdušenjem brskajo tako najstnice, kot njihove mame in babice."

Projekt Vintage Vikend, kot smo že pisali, odhaja na dopust, nostalgične sobote v okviru poletnega oživljanja zanemarjenega in pozabljenega pa se za letos poslavljajo.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima