Slovenija
117 ogledov

Sonja Gole že na prostosti

Sonja Gole mediaspeed
NPU je ponoči končal še zadnjo hišno preiskavo, v kateri so iskali dokaze za sum 21-milijonskega oškodovanja družbe, ki je nastalo s prenašanjem lastniškega deleža - po neuradnih informacijah pri prenosu Adrie Mobil.

Preiskovalci so na območjih policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto, Celje in Maribor v torek izvedli osem hišnih preiskav, v katerih so iskali dokaze za utemeljitev suma kaznivega dejanja zlorabe položaja. "Kriminalistična preiskava se bo nadaljevala s pregledom zasežene dokumentacije in analizo podatkov, vse v smeri utemeljevanja suma zlorabe položaja," so danes sporočili iz Nacionalnega preiskovalnega urada.

Po neuradnih informacijah so se sicer kriminalisti osredotočili na prenos Adrie Mobil na družbo Protej. Pridržano Sonjo Gole, generalno direktorico Adrie Mobil, so po končanih hišnih preiskavah policisti sinoči izpustili iz pridržanja. 

Po izpustili iz pripora je izrazila prepričanje, da se bo v nadaljevanju pokazalo, da so bile vse poslovne odločitve sprejete v skladu z veljavno zakonodajo ter izključno s ciljem zagotoviti dolgoročno stabilnost poslovanja.

Do osmih let zapora

Menedžerji ACH, ki so zbrani v družbi menedžerski družbi Protej, so leta 2013 prenesli Adrio Mobil z ACH na Protej, in se odločili za izplačilo dividend, čemur so nasprotovalce banke upnice. S tem naj bi po neuradnih podatkih oškodovali ACH in njene upnike. Upniki ACH so nato zahtevali, da se Adria Mobil vrne na ACH, kar se je kasneje tudi zgodilo.

Sonja Gole je bila v času prenosa lastništva Adrie Mobil na Protej direktorica ACH. Za obravnavano kaznivo dejanje zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti je predvidena zaporna kazen od enega do osmih let.

Komentarjev 3
  • dragec 10:47 04.marec 2015.

    Saj, Rigelnik je avto, po ugodni ceni zrihtal JJ -velikemu vodji

  • Papaja Popi 08:28 04.marec 2015.

    On je pa Kučkotu v rit preveč zlezel pa sedaj ne more ven.

  • Ferluci 07:53 04.marec 2015.

    So strici iz foruma 21 poklicali... Kako pa kaj gospod Rigelnik, njen šef ???? !!