Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

SOS-napitek proti zadahu

ženska Shutterstock
Verjetno se je vsak vsaj enkrat že znašel v neprijetni situaciji zaradi zadaha. Da bi bilo teh situacij čim manj, si pomagajte s spodnjimi nasveti.

Ščetkanje

Osnova za zdravo in dišečo ustno votlino je redno ščetkanje. In ne samo zjutraj in zvečer. Zobe, če le lahko, si umijte tudi čez dan, pri tem ne pozabite na jezik in na zobno nitko, saj je neprijeten zadah pogosto posledica koščkov hrane, ki ostanejo skriti med zobmi.

Sadje

Jabolka so ena od najboljših prijateljev ustne votline, saj čistijo zobe in poskrbijo za svež dah. Prav tako dobro delujejo tudi hruške in korenje. Vsa tri živila vsebujejo veliko vlaknin, ki v kombinaciji s slino uspešno očistijo zobe. Smrdljive bakterije iz ust bo pregnalo tudi sadje, bogato z vitaminom C. Jejte pomaranče, kivi, jagodičevje, melone …

Jogurt

Že pol skodelice jogurta na dan zniža nivo hidrogen sulfida, ki je glavni krivec za neprijeten zadah. Če boste jogurt redno uživali šest tednov, se boste zadaha znebili, pravijo strokovnjaki.

Kava

Zadah lahko zelo hitro odpravi tudi kava, a takšna brez dodanega sladkorja in mleka.

Voda

Eden od vzrokov za slab zadah je lahko tudi dehidracija, zato bodite pozorni in vodo pijte redno. Prav tako bo voda splaknila ustno votlino in odplaknila bakterije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.