Svet
16 ogledov

Sosedje so se ustrašili zamaskirancev, ki sta vstopila skozi razbito okno

Neznanec je iz avta, ki mu je pred tem preluknjal pnevmatiko in oškodovancema '' Žurnal24 main
Na Dunaju do zob oboroženi policisti lovili domnevna terorista. Aretirana Srba pa sta menda hotela samo na pivo. Zamaskirana.

Avstrijska policija je v nedeljo prestregla dva Srba, stara 27 in 34 let, ki so ju aretirali, potem ko sta zamaskirana vstopila v zapuščeno poslovno stavbo, kjer je nekoč delovala avstrijska tiskovna agencija sredi Dunaja, poroča tamkajšnji portal OE24.

Očividci so postali pozorna na moška, ki sta se pred objekt pripeljala z veliko hitrostjo. Izstopila, si preoblekla zgornji del oblačil in si zakrila obraz z maskirnimi kapami ter vstopila skozi enega od razbitih oken v sicer 14. nadstropno stavbo. S seboj sta nosila veliki potovalni torbi. Prostorov v tem objektu sicer že od leta 2005 ne uporablja nihče.

Mimoidoči so o tem takoj obvestili policijo, ki je na kraj poslala tudi pripadnike specialne enote, ki so obkolili stavbo. A sta se jim moška uspela kljub temu izmuzniti.

Nekaj ur sta se skrivala, potem pa zbežala

Po dobrih deh urah skrivanja po stavbi, je najprej uspelo pobegniti prvemu, ki je s kraja uspel odpeljati. V sosednji ulici je nameraval počakati na pajdaša, da bi skupaj bežala dalje.

Pri tem je ju prestregla policija, ki je uspela še pravočasno postaviti zasedo in zaustaviti vozilo, s katerim sta moška poskušala zbežati. Ob tem so državljanoma Srbije zasegli štiri mobilne telefone, potovalnih torb, ki naj bi ju nosila ob vstopu v stavbo, pa policija ni izsledila.

27-letnik in 34-letnik, za katera je policija posumila, da pripravljata teroristični napad in sta zato zamaskirana vstopila v stavbo, se branita, da sta v opuščenih prostorih želela "le v miru popiti pivo."

Ker policija pri njima ni našla niti orožja niti drugih pripomočkov, s katerimi bi lahko izvedla teroristični napad, je oba izpustila nazaj na prostost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.