Šport > Zimski športi
29 ogledov

Hirscher novi prvak, Hadalin stopil na plin

Feller Hirscher Neureuther slalom SP St. Moritz EPA
Novi svetovni prvak v slalomu je postal Avstrijec Marcel Hirscher. Štefan Hadalin je osvojil deseto mesto.

Na zadnji preizkušnji na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu je Marcel Hirscher slavil pred rojakom Manuelom Fellerjem (+0,68) in Nemcem Felixom Neuretherjem (+0,93). Odlično je nastopil Štefan Hadalin, v finalu je iz 22. napredoval na deseto mesto (+1,41).

Hadalin, edini slovenski predstavnik v drugi vožnji, je v finalu zabeležil najboljši čas izmed vseh slalomistov, Hirscher je bil od Vrhničana denimo počasnejši za devet stotink.

Hirscher je ponovil 21 let star rekord italijanske legende Alberta Tombe, ki je na SP leta 1996 (Sierra Nevada) osvojil zlato v obeh tehničnih disciplinah, veleslalomu in slalomu.

Avstrijcem kazalo še bolje

Po polovici zadnje tekme na letošnjem SP so bili v odličnem položaju Avstrijci. Vodil je namreč Marcel Hirscher pred rojakoma Marcom Schwarzem (+0,43) in Mihaelom Mattom (+0,48).

Četrti je bil Britanec Dave Ryding (+0,53), peti Šved Matthias Hargin (+0,57), šesti pa Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,65).

Štefan Hadalin je ob prihodu v cilj prišel na 22. mesto (+1,50) in tam tudi ostal. Žan Grošelj in Jakob Špik sta odstopila.

Žan Kranjec pa je bil po prvi vožnji uvrščen izven prve trideseterice (+2,55). Ob udarcu s količkom je skupil lažjo poškodbo, dobil tri šive in se odpovedal nastopu v finalu.

Ivica Kostelić je na svoji zadnji uradni tekmi v bogati karieri nastopil s številko 54, hrvaška legenda in svetovni slalomski prvak iz leta 2003 se ni uspel približati najboljšim (+3,50), prišel je na 46. pozicijo.

Hadalin stopil na plin

V finalu je zelo dobro nastopil Štefan Hadalin. Ob prihodu v cilj je prevzel vodstvo s precejšnjo prednostjo 83 stotink. Vrhničana je z vrha sklatil Šved Andre Myhrer, slednji je bil po prvi vožnji na 17. mestu.

"Nisem najbolje začel. V ravnini nisem ujel pravega sunka. Na strmini je bilo odlično, v zaključku pa je morda zmanjkalo malo natančnosti," je po opravljenem nastopu za TV SLO povedal Hadalin.

Pred nastopom zadnje šesterice je vodil Avstrijec Manuel Feller. Norvežan Kristoffersen ga ni uspel izriniti s prvega mesta, Šved Hargin pa je odstopil.

Britanec Ryding je prav tako zaostal za Fellerjem in precej zdrsnil po lestvici. Zaostal je tudi za Hadalinom, ki si je tako zagotovil uvrstitev v elitno deseterico.

Avstrijec Michael Matt ni ubranil visoke pozicije, po drugem nastopu je padel izven prve peterice. Njegovo usodo je delil rojak Marco Schwarz, na stopničke se je tako prebil Nemec Felix Neureuther.

Tako Fellerja kot Neureutherja pa je prepričljivo ugnal Marcel Hirscher, novi svetovni prvak si je prismučal skoraj sedem desetink naskoka (-0,68).

Slalom (M), izidi:

1. Marcel Hirscher (Avt) 1:34,75
2. Manuel Feller (Avt) +00,68
3. Felix Neureuther (Nem) +00,93
4. Henrik Kristoffersen (Nor) +01,04
5. Alexander Horošilov (Rus) +01,05
6. Andre Myhrer (Šve) +01,10
7. Marco Schwarz (Avt) +01,11
8. Michael Matt (Avt) +01,24
9. Stefano Gross (Ita) +01,40
10. Štefan Hadalin (Slo) +01,41
...

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.