Šport
82 ogledov

Češka hladna prha za Ruse

Češka SP v hokeju 2016 EPA
V Rusiji se je s prvimi štirimi tekmami začelo letošnje svetovno prvenstvo v hokeju.

Veliko pričakovanja, hladna prha. Tako bi lahko strnili prvi dan SP za domačine Ruse, ki so se odkrito spogledalovali z zlato medaljo, a so ugotovili, da bo pot do nje težja, kot so pričakovali. Za začetek so jih ustavili čvrsti Čehi (0:3), ki po imenih sicer nimajo kakšne posebne zvezdniške zasedbe, a so igrali pogumno in dobro ter znali ustaviti Ruse.

Čehi so svoje priložnosti v napadu dobro izkoriščali, s po enim golom v prvih dveh tretjini (Tomaš Kundratek in Roman Červenka) pa so si priigrali dober kapital za zadnji. Takrat so bili domači že pošteno nervozni, vratar Dominik Furch pa jih je še dodatno spravljal v obup, tekmo je končal s 27 obrambami. Za piko na i sladki češki zmagi je gol v nebranjen na vrata dodal še Michal Birner (59.).

V skupini A so do prvih dveh točk proti Latviji prišli še Švedi, a šele po podaljšku (2:1), pa čeprav po golu že v tretji minuti ni kazalo, da bo izid tako nizek. za Latvijo je izenačil Kristaps Sotnieks v 52. minuti, v dodatnem delu igre pa je za dve točki treh kron v 65. zadel Gustav Nyquist.

Kanadčanom severnoameriški derbi

Podobno zanesljivi kot Čehi v skupini A so bili v skupini B branilci naslova Kanadčani. Severnoameriški derbi je bil le po imenu, saj so bili Kanadčani boljši (1:5), kar so skozi celotno tekmo potrjevali tudi z zadetki, tako da so jasno pokazali, da jih v Rusiji zanima obramba naslova.

Finska je Beloruse strla po uvodni tretjini, ki se je končala brez golov; sledil je finski popoln napad, ki ga je vodil mladi Patrik Laine z dvema golom in podajo, dvakrat pa je zadel še Mikael Granlund, ki je v 48. minuti potrdil zmago z golom za 6:1. Belorusi so na koncu ublažili poraz (6:2).

SP v hokeju (skupinski del), 1. kolo:

SKUPINA A:
Švedska - Latvija 2:1* (1:0, 0:0, 0:1, 1:0)
Češka - Rusija 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Nedelja:
Švica - Kazahstan
Norveška - Danska

SKUPINA B:
ZDA - Kanada 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
Finska - Belorusija 6:2 (0:0, 4:1, 2:1)

Nedelja: 
Slovaška - Madžarska
Francija - Nemčija

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.