Šport
57 ogledov

Slovenci s številnimi starimi znanci

rokomet Anže Petkovšek
Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo na svetovnem prvenstvu med 11. in 29. januarjem v Franciji merila v skupini B.

V skupini B je današnji žreb poleg Slovenije uvrstil še reprezentance Španije, Makedonije, Islandije, Tunizije in Angole. Ekipe bodo igrale v Metzu, Parizu ali Rouenu, kar bodo organizatorji določili naknadno.

Z evropskimi prvaki Španci so se izbranci Veselina Vujovića nazadnje pomerili na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre, na katerem so zabeležili ključno zmago za preboj na turnir v Riu de Janeiru (24:21), proti Makedoncem so se proslavili na svetovnem prvenstvu 2015 v Katarju, v katerem so jih izločili v osmini finala (30:28), z Islandijo pa so nazadnje igrali na pripravljalni tekmi januarja 2015, katere končni rezultat je bil 32:32.

S povsem enakim izidom se je na sredozemskih igrah 2013 končala tudi zadnja tekma Slovenije in Tunizije, ki se bosta pomerili tudi na pripravljalnih tekmah za OI 2016 - 16. julija, ob 18. uri v Mariboru ter dan kasneje, prav tako ob 18. uri v Trbovljah, medtem se Slovenci z Angolo še niso pomerili.

Za slovensko reprezentanco bo to osmi nastop na svetovnem prvenstvu, kar je še vedno največ med vsemi kolektivnimi športi v državi, oziroma drugi v Franciji, ki je najboljše rokometaše gostila že leta 2001, ko je Slovenija zasedla 17. mesto.

"Lahko igramo z najboljšimi"

"Slovenska reprezentanca je pokazala, da lahko igra z najboljšimi ekipami na svetu. Vse tekmece, ki smo jih dobili v žrebu za svetovno prvenstvo, s katerim sem zadovoljen, lahko premagamo, tudi Španijo, ki se nam bo zagotovo želela oddolžiti za poraz v kvalifikacijah za olimpijske igre. Kljub vsemu trenutno ne razmišljamo o turnirju v Franciji, saj so pred nami igre v Riu de Janeiru, na katere se bomo začeli pripravljati že 4. julija, po tem pa še začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 na Hrvaškem. Gremo korak za korakom," je po žrebu dejal selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović.

"Na ta žreb lahko gledamo na več načinov, zdi pa se mi, da je ugoden, saj so vsi tekmeci premagljivi. Slabše poznamo zgolj Angolo, medtem, ko smo z ostalimi ekipami igrali že večkrat in proti vsem dokazali, da smo sposobni priti do zmage. Ko sem zjutraj gledal bobne, sem si mislil, da bi lahko bil žreb še precej slabši, nato pa bil prepričan, da si bodo Francozi izbrali našo skupino, a se to ni zgodilo. Na prvenstvu bo v vsakem primeru potrebno prikazati dobro igro, glede na to, da se križamo z močno skupino A, pa bi bilo dobro prvi del končati na prvih dveh mestih," pa je dejal reprezentant Jure Dolenec.

Skupine za SP 2017:

SKUPINA A: Francija, Poljska, Rusija, Brazilija, Japonska, Norveška.
SKUPINA B: Španija, Slovenija, Makedonija, Islandija, Tunizija, Angola.
SKUPINA C: Nemčija, Hrvaška, Belorusija, Madžarska, Čile, Savdska Arabija.
SKUPINA D: Katar, Danska, Švedska, Egipt, Bahrajn, Argentina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.