Šport > Košarka
81 ogledov

Španci in Francozi v polfinalu

Španija, EuroBasket EPA
Španska reprezentanca se je po zmagi nad Grčijo s 73:71 (39:32) uvrstila v polfinale evropskega prvenstva v francoskem Lillu. Njen tekmec v polfinalu bo Francija, ki je ugnala Latvijo.

V španski izbrani vrsti je bil znova najbolj učinkovit Pau Gasol, ki je 27 točkam dodal še devet skokov, njegov moštveni kolega pri NBA ekipi Chicago Bulls Nikola Mirotić pa je dosegel 18 točk. V grški reprezentanci je Giannis Antetokounmpo dosegel 12 točk in pobral 17 žog pod obema obročema, Nick Calathes pa je tekmo končal s 14 točkami, sedmimi podajami in petimi skoki. Svojega dne tokrat ni imel Vassilis Spanoulis.

Tekma je bil sicer vseskozi izenačena, na polovici zadnje četrtine pa so evropski prvaki iz let 2009 in 2011 le prišli do nekoliko večje prednosti sedmih točk. Grki so v zadnjih napadih zadeli dve trojki in se Špancem približali le na točko zaostanka. Gasol je dve sekundi in pol pred koncem dvoboja zadel le en prosti met. Drugega je zgrešil, do žoge je prišel sicer sijajni Antetokounmpo, ki pa je zgrešil met za tri točke s svoje polovice. Tako je padla še zadnja reprezentanca iz predtekmovalne skupine C, kjer je Slovenija osvojila tretje mesto.

Španija se bo v polfinalu pomerila s Francijo, ki je v današnji drugi četrtfinalni tekmi premagala Latvijo s 84:70 (40:38).

Galski petelini so imeli v prvem polčasu nekaj težav z rablji slovenske izbrane vrste v osmini finala, v drugem polčasu pa so povsem zagospodarili na parketu stadionu Pierre Mauroy  in zanesljivo ukanili tekmece z Baltika. Junak dvoboja je bil sloviti organizator igre francoske izbrane vrste Tony Parker, ki je 18 točkam dodal še šest podaj, Boris Diaw pa je prispeval 14 točk. V latvijski izbrani vrsti je prednjačil Kristaps Janicenoks s 16 točkami.

V sredo bosta v Lillu na sporedu še dve četrtfinalni tekmi. Obračun med Srbijo in Češko se bo začel ob 18.30, med Italijo in Litvo pa ob 21. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.