Svet
12 ogledov

Španci ujeli dobavitelja orožja za napad v Parizu

pariz, košer trgovina EPA
Španska policija je prijela moškega, za katerega menijo, da je z orožjem oskrbel terorista Amedyja Coulibalyja, ki je lansko leto izvedel napad v trgovini s košer prehrano v Parizu, poroča BBC.

Oblasti v Madridu so objavile, da so v skupni akciji s francosko policijo priprle 27-letnega Antoina Deniva v njegovi hiši v Malagi. Mladega Francoza sumijo, da je po napadu v trgovini s košer prehrano, v katerem je bilo ubitih pet ljudi, pobegnil iz Francije. V naslednjih dneh so namreč sledili še manjši teroristični napadi v mestu, skupno je umrlo 17 ljudi.

Španski notranji minister je po poročanju BBC-ja potrdil, da sta bila v policijski akciji priprta še dva človeka, eden iz Srbije, drugi iz Črne gore. Osumljeni Francoz naj bi imel vezo s Srbi, pri katerih naj bi kupoval orožje in strelivo.

27-letnika so včeraj že privedli pred sodnika v Madridu, ki ga je seznanil z obtožbami, zaradi katerih je priprt. Neuradno naj bi pristal na izročitev Franciji.

Komentarjev 1
  • jozicamurn 12:26 14.april 2016.

    Srbija, Črna gora imajo veliko albancev, muslimanov v predelu Sandžak-a, kjer je veliko vehabij, ki so najbolj radikalni islamisti teroristi, ki se hočejo odcepiti.Tako da ko pišete "Srbija, Črna gora" in jih dajete na tapeto, prosim lepo zabeležite kdo ...prikaži več je kriv z direktnim imenom in priimkom, ker po priimku se že vidi iz kakšnih vod je nekdo in je velika razlika.