Šport
48 ogledov

Španija je bila korak v pravo smer

Spanoulis Calderon Španija Grčija EuroBasket Stožice Ljubljana EPA
Grški košarkarji so se ob zmagi nad Španijo vrnili v boj za četrtfinale. Pred jutrišnjim dvobojem s Slovenijo so zdaj samozavestni.

"Po dveh porazih v prvem delu tekmovanja smo prišli sem po četrtfinale, prvo tekmo nam je uspelo dobiti, zdaj bomo poskusili zmagati še na drugi. Če proti Sloveniji ne zmagamo, nismo nič dosegli z uspehom proti Španiji. Ta zmaga nam daje dodaten pogum in pravo miselnost za naslednji dvoboj," je po zmagoslavju Grkov proti Špancem dejal največji grški zvezdnik Vassilis Spanoulis. Ta je ob zmagi z 79:75 v svojo statistiko vpisal 20 točk, štiri skoke in tri podaje.

"Vedno poskušam pomagati ekipi, da pride do zmage. Bili smo v zelo težkem in nevarnem položaju. Če bi izgubili proti Španiji, bi bilo pravzaprav že konec vsega. Še vedno smo v težkem položaju, a naredili bomo vse, kar je v naši moči, da ohranimo raven igre, ki smo jo prikazali proti Španiji," napoveduje košarkar Olympiacosa.

Spanoulis je le eden izmed košarkarjev, ki so pred štirimi leti na Poljskem v dvoboju za tretje mesto premagali Slovenijo za eno točko. Med takšne sodi tudi Nikos Zisis. Ta o jutrišnjem dvoboju s Slovenci pravi: "Vemo, da je Slovenija zelo dobro moštvo. Igra z veliko agresivnosti in energije, še težje pa bo, ker bo v tej ogromni dvorani veliko njihovih navijačev. Težko bo, a rezultat proti Španiji je bil ravno tisto, kar smo potrebovali. To je bil velik korak v pravo smer."  



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.