Šport
87 ogledov

Sin premagal očeta, Španci še med živimi

Alex Dušebajev EPA
Španska reprezentanca je na EP na Poljskem premagala Madžarsko (31:29) in ohranila realne možnosti za preboj v polfinale tekmovanja. Derbi med Švedsko in Dansko se je končal brez zmagovalca (29:29).

Španci so se morali za zmago proti že odpisani Madžarski boriti do zadnjih sekund. Končni izid 31:29 je po izteku časa s sedemmetrovke dosegel Valero Rivera, zadetek za 30:28 dobro minuto pred koncem pa je zabil Alex Dušebajev.

Talanta Dušebajeva | Avtor: EPA EPA
Gre za sina slavnega nekdanjega rokometaša Talanta Dušebajeva, sicer rojenega v Kirgizistanu, ki pa je večino kariere preživel v Španiji in zanjo do leta 2002 zbral 158 nastopov v državnem dresu. Talant je zdaj selektor Madžarske, za katero je odlično partijo odigral Laszlo Nagy. Z devetimi zadetki in stoodstotnim izkupičkom strelov je bil izbran za igralca tekme.

Kljub osvojeni točki Danska, ki na prvenstvu ne pozna poraza, teoretično še ni uvrščena v polfinale. Z eno nogo je že tam, dokončno pa si bo morala to zagotoviti v zadnjem krogu. Skandinavski derbi je upravičil visoka pričakovanja. Danska je imela dve točki praktično že v žepu, saj je dve minuti in pol pred koncem vodila s tremi zadetki prednosti. A Švedi se niso predali; v dobre pol minute so dosegli dva zadetka, tretjega za izenačenje pa je iz težkega položaja zabil Mattias Zachrisson osem sekund pred zaključkom.

V skupini iz Vroclava imajo možnosti za polfinale še Nemci, ki bodo tekmec Danske (Španijo zvečer čaka Rusija), v prvi skupini iz Krakova pa so v igri za polfinale štiri reprezentance - Norveška, Francija, Poljska in Hrvaška.

Pari zadnjega kroga so: Makedonija - Belorusija, Francija - Norveška, Poljska - Hrvaška, Švedska - Madžarska, Nemčija - Danska in Španija - Rusija.

španija euro ehf | Avtor: EPA EPA

Evropsko prvenstvo, 2. del:

Španija : Madžarska 31:29 (15:15)
Rivera 5, Tomas, Entrerrios, Canellas, Garcia 4; L. Nagy 9, K. Nagy 5

Švedska : Danska 28:28 (13:15)
Nilsson, Zachrisson, Jakobsson 5; Damgaard 7, Hansen 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.