Šport > Nogomet
15 ogledov

Španija najdražja ekipa mundiala, na splet po vstopnice

Španija Belorusija kvalifikacije za SP Reuters
Brazilski finančni časnik Valor je objavil vrednostni seznam reprezentanc, ki bodo nastopale na letošnjih svetovnem prvenstvu v Braziliji. Zadnje vstopnice danes na spletu.

Valor je najbolje ovrednotil aktualno svetovno in evropsko prvakinjo Španijo, ki je "težka" 486,9 milijona evrov, sledita ji Argentina s 474,1 milijona in Brazilija s 470,2 milijona evrov.

Nemčija, ta sodi v najožji krog favoritinj za končno zmagoslavje na letošnjem turnirju, ki bo med 12. junijem in 13. julijem v dvanajstih brazilskih mestih, je po omenjenem brazilskem časniku vredna 445,6 milijona evrov, Francija 398,6 milijona, Anglija 354,2 milijona, Belgija 336,1 milijona, Italija pa 322,4 milijona evrov.

Zadnje vstopnice na spletu

Na dnu lestvice je Honduras, njegova tržna vrednost po ocenah brazilskega finančnega časnika znaša zgolj 32,3 milijona evrov. Najbolj vreden igralec na letošnjem mundialu v Braziliji bo Argentinec Lionel Messi (138,1 milijona evrov). Za zvezdnikom Barcelone se je uvrstil njegov velik portugalski tekmec in prvi igralec madridskega Reala Cristiano Ronaldo (107,3 milijona evrov).

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da so danes na njeni spletni strani na voljo prek spleta zadnje vstopnice za prvenstvo. Prodajali bodo 199.519 vstopnic za 54 od 64 tekem. Razprodanih je deset tekem, med drugim finalna tekma in vse za predtekmovanje gostiteljice prvenstva s Hrvaško, Mehiko in Kamerunom ter za tekma med Italijo in Anglijo. Prav tako ni več prostih mest za tekme med Mehiko in Kamerunom, Hrvaško in Mehiko, Argentino in Bosno in Hercegovino, Španijo in Avstralijo ter Španijo in Čilom. Doslej je bilo prodanih 2.577.662 vstopnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.