Šport > Nogomet
22 ogledov

Barça ohranila smer za 100 točk in dobila pokal

(Granada - Osasuna)
1/21
EPA
Barcelona je na deževnem Camp Nouu premagala Valladolid in dve koli pred koncem španskega prvenstva ohranila možnosti za izenačitev 100 točk, ki jih je v lanski sezoni dosegel Real Madrid (2:1). Katalonci so po koncu tekme v zrak ob ognjemetu tudi uradno dvignili pokal za naslov prvaka.

Na že dolgo ne tako praznem Camp Nouu je Barcelona začela domačo tekmo proti Valladolidu, kar je bil tudi uvod v slavnostno podelitev pokala za naslov španskega prvaka, ki ga je Blaugrana po letu dni v Madridu spet vrnila v Katalonijo.

V revijalnem vzdušju se je v prvi postavi Barcelone prvič po poškodbi na tekmi četrtfinala Lige prvakov v Parizu pojavil Javier Mascherano, medtem ko je na položaju Lionela Messija, ki je zaradi obnovitve poškodbe stegenske mišice že končal sezono, začel Cesc Fàbregas.

Golu gostov so na začetku tekme zapretili David Villa, Martín Montoya in po kotu celo Gerard Piqué, a se izid po 15 mintuah igre ni spremenil. Barça je na deževnem Camp Nouu povedla v 21. minuti, ko je slabo podajo gostov prestregel Xavi Hernández in jo poslal v prostor Pedru Rodríguezu, slednji pa je premagal vratarja Jaimeja Jiméneza s strelom pod telesom.

Valiente pozabil, da ni več Barçin

Po dolgem obdobju nezanimivega dogajanja na zelenici je na 2:0 povišal kar branilec gostujočega moštva in nekdanji član Barcelone Marc Valiente. Katalonec se je morda malce preveč vživel v gostovanje na svojem najljubšem stadionu in po podaji iz kota mojstrsko premagal lastnega vratarja.

V drugem polčasu so Katalonci podobno začeli v prvi ali drugi prestavi, še najbližje pa je bil zadetku strelec prvega gola Pedro, ki je po verjetno najboljši akciji na tekmi v 63. minuti stresel okvir gola. Fabregas je pobegnil po krilu in našel napadalca s Kanarskih otokov, ki si je mojstrsko pripravil strel, a žogo poslal v prečko.

Vilanova Abidal Adriano Barcelona Valladolid Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters
Po seriji zapravljenih priložnosti je Valladolid znižal v zadnji minuti rednega dela, ko je Martín Montoya s čistim prekrškom v svojem kazenskem prostoru zrušil Manucha, najstrožjo kazen pa je mimo Víctorja Valdésa na njegovi 500. tekmi poslal soimenjak Víctor Pérez

Puyol: "Naslednje leto si želimo več"

Na Camp Nouu se je nato začela proslava in uradna podelitev pokala, gledalce pa so prek ozvočenja nagovorili številni nogometaši, med drugim tudi "izgubljeni" kapetan Carles Puyol in trener Tito Vilanova, ki je spet začel s sicer že prej napovedanim zdravljenjem v New Yorku.

"Za nami je težko leto, osvojili smo prvenstvo, v naslednjem letu pa si želimo več. Osvojili smo prvenstvo, ampak najbolj pomembno je, da sta Tito (Vilanova) in (Éric) Abidal z nami," je povedal Puyol, ki spet ni dvignil pokala ob uradni predaji, a ga raje predal Éricu Abidalu in trenerju Vilanovi, ki ga je takole dopolnil:

"Želim se vam zahvaliti za pomoč v dobrih in slabih trenutkih. Brez navijačev vse to ne bi imelo smisla. Na koncu vsega nam je v veselje, da vam lahko ponudimo ta naslov. Hvala za vašo podporo. Želim se zahvaliti za opravljeno delo svojega strokovnega štaba. In, logično, tudi tem fantastičnim igralcem. Pomagajte jim, podpirajte jih in navduševali vas bodo."

Real Sociedad in Valencia se še kar bojujeta 

Valencia se je z minimalno zmago proti Getafeju (1:0) za dobro uro prebila na četrto mesto španske nogometne lige. Odločilni trenutek tekme je prišel le minuto pred koncem prvega polčasa, ko je z roba kazenskega prostora z zavitim strelom natančno meril Jeremy Mathieu. Varovanci Ernesta Valdereja so zabeležili 18 zmago v sezoni.

Granada je osvojila pomembne tri točke v boju za obstanek v La Ligi, ko je s 3:0 premagala Osasuno. Prvi je mrežo gostujočega vratarja zatresel Youssef El-Arabi, ki je v 23. minuti zadel z neposredne bližine.

Domači so bili blizu izenačenja v 71. minuti, ko je poskušal Miguel de las Cuevas, vse dvome pa je v 80. minuti razčistil Siquiera, ki je po prekršku nad Yacinejem Brahimijem zadel z bele točke. V 93. minuti je končni rezultat postavil Diego Buonanotte Rende.

Španska liga, 36. kolo:

Getafe : Valencia 0:1 (0:1)
Mathieu (44)

Granada : Osasuna 3:0 (1:0)
El Arabi (23), Siqueira (80/11m), Rende (90)

Sevilla : Real Sociedad 1:2 (1:2)
Rakitić (10); Rakitić (16/a.g.), Agirretxe (24)

Levante : Rayo Vallecano 2:3 (0:1)
Acquafresca (52), Iborra (86); Piti (20, 72/11-m), Vázquez (56)

Deportivo La Coruña : Espanyol 2:0 (0:0)
Gama (50), Oliveira (90)

Zaragoza : Athletic Bilbao 1:2 (1:0)
Postiga (14); Llorente (80), Ibai Gómez (90)

Barcelona : Valladolid 2:1 (2:0)
Pedro (21), Valiente (42/a.g.); Pérez (89/11-m)

Ponedeljek ob 22.00
Mallorca - Real Betis

Real Madrid : Málaga 6:2 (4:2)
Albiol (3), Ronaldo (26), Özil (34), Benzema (45), Modrić (63), Di María (90); Cruz (15), Antunes (36)

Celta de Vigo : Atlético Madrid 1:3 (0:0)
Fernandez (84); Costa (47), Juanfran (66), Falcao (86)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.