Šport > Nogomet
12 ogledov

Real kralj Clásicov: tudi z rezervisti

(Barcelona - Real Madrid) Fábregas Fabregas Arbeloa Di Maria
1/24
Reuters
Real Madrid je še drugič v nekaj dneh premagal večne rivale iz Barcelone, ki so morali po superpokalu in pokalu priznati premoč tudi v prvenstvu (2:1). Kraljevi klub si je lahko privoščil celo skoraj uro igre brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. Portugalec je dobro spočit za tekmo z Manchester Unitedom v Ligi prvakov v igro vstopil v drugem polčasu.

Real Madrid je z rezervno postavo, kjer pred izjemno pomembno tekmo v osmini finala Lige prvakov poleg Cristiana Ronalda ni bilo niti Álvara Arbeloe, Xabija Alonsa, Samija Khedire in Mesuta Özila, začel sanjsko in povedel že v šesti minuti.

Kot je zdaj že tradicionalno je Barcelona gol dobila po prvi pravi akciji tekmecev, ko je po slabi podaji Thiaga Alcantare po bliskovitem protinapadu v sredino z leve strani podal Álvaro Morata, žogo pa je z neposredne bližine v mrežo poslal Karim Benzema.

Kraljevi klub je brez večjih težav držal Katalonce daleč od svojega gola, Pepe pa je tako kot že nekajkrat v prejšnjih sezonah igral na mestu zadnjega zveznega nogometaša. Terenska prevlada Barcelone se je le izplačala v 18. minuti, ko je na zadnjih dveh tekmah nevidni Lionel Messi s podajo Daniela Alvesa ušel obrambi Reala in ob Sergiu Ramosu zadel za 1:1.

Messi najboljši strelec v zgodovini "El Clásicov"

To je bil Argentinčev 39. ligaški gol sezone in rekordni 18. na "El Clásicih", kolikor jih je zabil le še njegov rojak in legenda Reala Alfredo Di Stéfano. Messiju se je v 32. minuti ponudila velika priložnost, ko sta se na robu kazenskega prostora zaletela Ramos in Luka Modrić, Argentinec pa je z desnico streljal točno v roke vratarja.

S priložnostmi zelo skop prvi polčas bi lahko vseeno uspešneje zaključil beli balet. Modrić je z lepo podajo na drugo vratnico v 38. minuti našel Morato, ki pa je zatresel le zunanji del mreže Víctorja Valdésa.

V drugem polčasu je imela Barcelona dve lepi priložnosti za zadetek, ko je najprej Alves po akciji Messija neuspešno iskal podajo pred gol Reala, David Villa pa je v eni redkih akcij po novi podaji Messija pobegnil Raphaëlu Varanu, a ga je Francoz pred vratarjem Diegom Lópezom še pravočasno zaprl.

Ronaldo igral nekaj več kot 30 minut

Navijači domačih so ponoreli v 57. minuti, ko je Mourinho v igro le poslal Ronalda in Khediro. Ronaldo je Valdésa prvič resneje preizkusil osem minut po prihodu na zelenico, ko je z izvrstnim prostim strelom z velike razdalje meril pod prečko, a je španski reprezentant z zadnjimi močmi žogo izbil stran od gola.

Portugalec je spet zapretil v 69. minuti, ko je žogo na desnem boku diletantsko zapravil Alves, Ronaldo pa je po samostojnem prodoru zadel zunanji del mreže Kataloncev. Nekaj minut prej je Jordi Roura zamenjal Villo z Alexisom Sánchezom.

Obramba Barcelone je povsem izpadla v 76. minuti, ko je desnemu boku na čelu z Alvesom in Gerardom Piquéjem ušel Morata, ki pa ga je z izvrstnim posredovanjem v situaciji ena na ena ustavil Valdés. Nič pa ni mogel Valdés osem minut pred koncem rednega dela, ko ga je na cedilu spet pustila ožja obramba.

Valdés ponorel zaradi nedosojene enajstmetrovke

Piqué je najprej nepotrebno izbil žogo v kot, po katerem ga je po podaji Modrića preskočil reprezentančni branilski kolega Ramos in zabil za novo vodstvo kraljevega kluba. Nokavt Barcelone je bil v 88. minuti na pomolu, a je Ronaldo z izjemnim prostim strelom zadel stičišče vratnice in prečke, Pepe pa je mimo poslal odbitek.

Tekma se je končala kontroverzno, saj so nogometaši Barcelone po akciji Sáncheza in Adriana v drugi minuti podaljška iskali najstrožjo kazen, potem ko je Brazilca spotaknil Ramos. Zaradi besednega napada na sodnika Miguela Péreza Lase si je rdeči karton po zadnjem sodnikovem žvižgu prislužil še Valdés.

Španska liga, 26. kolo:

Getafe : Zaragoza 2:0 (1:0)
Colunga (21), Escudero (61)
RK: Léon (63/Getafe); Loovens (60/Zaragoza)

Real Madrid : Barcelona 2:1 (1:1)
Benzema (6), Ramos (82); Messi (18)
RK: Valdés (po tekmi/Barcelona)

Deportivo La Coruña : Rayo Vallecano 0:0 (0:0)
RK: Marchena (86/Depor)

Osasuna : Athletic Bilbao 0:1 (0:0)
Susaeta (66)

Valencia : Levante 2:2 (2:1)
Jonas (27), Soldado (45); Iborra (16), Barkero (89)

Nedelja ob 12.00:
Granada - Mallorca

Ob 17.00:
Espanyol - Valladolid

Ob 19.00:
Málaga - Atlético Madrid

Ob 21.00:
Real Sociedad - Real Betis

Ponedeljek ob 21.30:
Sevilla - Celta Vigo

Komentarjev 3
  • bojovi 22:52 02.marec 2013.

    Aja zdaj je sodnika lahko sram, ko pa je sodnik spravljal Barco naprej, je pa bil tiho. Mrš.

  • mihatirs 19:49 02.marec 2013.

    Real z B ekipo razmontira Barco in vi date tak naslov o Valdezu, ki se je pritoževal na konc tekme?!? Sramotno za žurnal bi jaz reku!!!!

  • JackD 11:31 02.marec 2013.

    O, jej, jej. Tukaj ste ga pa pobiksali. Hulk je Bruce Banner. Znanstvenik, ki se mu je ponesrečil poskus. Bruce je stripovski junak. Stan Lee, na drugi strani, pa je resničwn možak, star 90 let, ki je avtor mnogoh stripovskih ...prikaži več junakov, kot so ironman, spiderman, fantastic4 in pa tudi Hulk!