Šport > Nogomet
17 ogledov

"El Clásico" že čez nekaj dni: Barça naprej

Diego Costa Perquis Real Betis pokal četrtfinale Copa del Rey
1/23
EPA
Barcelona je z zmago proti Málagi na povratni tekmi četrtfinala španskega pokala poskrbela, da bosta tudi v letošnji sezoni na sporedu dva dodatna "El Clásica". Zmaga Kataloncev s 4:2 namreč pomeni, da se bosta večna rivala v polfinalu pomerila že naslednji teden. Real je svoj del posla opravil že v četrtek pri Valencii (1:1). Drugi polfinale Atlético Madrid-Sevilla.

Barcelona na povratni tekmi četrtfinala v Málagi igra brez trenerja Tita Vilanove, ki je po operaciji tumorja na obušesni slinavki še drugič odšel na posvet k zdravniku v New York. V prvi postavi njegovega pomočnika Jordija Roure je začel tudi branilec Gerard Piqué, ki je z dekletom Shakiro le nekaj deset ur pred tekmo povil prvega otroka.

Katalonci so po neugodnem rezultatu s Camp Noua, kjer so Andaluzijci v zadnji minuti zabili za 2:2, začeli silovito in povedli že po osmih minutah. Daniel Alves je pobegnil po desnem boku in bil na robu prepovedanega položaja, nato pa z natančno podajo v sredino našel samega Pedra Rodrígueza, ki je z glavo zadel za vodstvo.

Toda na La Rosaledi je turobno vzdušje hitro preraslo v "fiesto" - Joaquín je brez vsakršnih težav sprejel žogo na robu kazenskega prostora (tudi Málaga je imela srečo, saj je sodnik Mateu Lahoz spregledal igranje z roko Sebe Fernándeza) in ob spečem Piquéju z natančnim strelom ob vratnici premagal Joséja Manuela Pinta. Málaga je Barceloni povzročala veliko težav, bi pa sicer precej nevidni Lionel Messi v 25. minuti lahko zadel za novo vodstvo gostov.

Messi zapravil dve "čisti"

Argentinec je ukradel žogo nepazljivemu rojaku Martinu Demichelisu in krenil proti vratarju Carlosu Kameniju, ki mu je ubranil strel iz oči v oči. V 37. minuti je prečko po lepi akciji stresel Andrés Iniesta, Pinto pa je z zadnjimi močmi ubranil poskus južnjakov z roba kazenskega prostora. Messi pet minut pred koncem prvega polčasa še drugič ni izkoristil novega darila obrambe Málage, ko je njegov slab lob vratarja Kamenija izbila obramba domačih.

Barcelona je tudi drugi polčas začela s hitrim golom, ko je Iniesta z idealno žogo s strani našel "ata Piquéja". Branilec Blaugrane je ostal v napadu, se prikradel izza hrbta obrambi Málage, si s prsmi ustavil žogo in z levico zabil v slogu najboljših napadalcev. Gostje so zapravili nekaj izjemnih priložnosti za odločilni tretji gol in bili kaznovani v 68. minuti.

Messi si je ustavil žogo pred vratarjem Kamenijem, a streljal točno vanj. Weligton je namerno pohodil Cesca Fàbregasa, ki se je v bolečinah zvijal na tleh, Málaga pa je nadaljevala akcijo, po kateri je Roque Santa Cruz ob pomoči vratnice izenačil še drugič v večeru. Nov obrat je sledil v 76. minuti - dobesedno. Fàbregas se je mojstrsko obrnil na robu kazenskega prostora in pred vratarjem idealno zaposlil Iniesto, ki je pod Kamenijem zabil za 3:2.

Diego Costa Real Betis Atletico Madrid četrtfinale pokal Copa del Rey | Avtor: Reuters Reuters
Málaga bi za napredovanje potrebovala dva gola, toda Messi je hitro poskrbel, da je razlika postala nedosegljiva. Alves je z novo idealno podajo s strani našel Argentinca, ki je kamerunskega čuvaja mreže premagal z glavo.

Barcelona je tako poskrbela za dva dodatna "El Clásica" z Real Madridom. Prva tekma bo na sporedu že naslednji teden na Santiagu Bernabéuu.

Costa zabil ob sprehodu Atlética

Atlético Madrid si je pripravil polfinalni obračun s Sevillo, potem ko je brez večjih težav zadržal prednost s prve tekme in remiziral pri njihovih mestnih rivalih Real Betisu (1:1) in napredoval s skupnih 3:1.

Diego Costa je ob izteku prvega polčasa zabil dragocen gol v gosteh, ko je branilec Antonio Amaya spregledal izlet svojega vratarja in poslal žogo točno na nogo Brazilca, ki je zatresel prazno mrežo.

Madridčani, še vedno drugouvrščena ekipa španskega prvenstva, so z enajstih metrov v 90. minuti dobili šele prvi gol v letošnjem tekmovanju. Diego Godin je zrušil Jorgeja Molino, napadalec pa je kar sam izvedel strel z bele točke. Atlético se bo tako spet pomeril s Sevillo, ki jih je leta 2010 v finalu premagala z 2:0.

Španski pokal (Copa del Rey), četrtfinale, povratne tekme:

SEVILLA : Zaragoza 4:0 (2:0) /0:0/
Negredo (36, 67/11-m), Rakitić (45), Del Moral (90)
RK: Fernández (26), González (65/oba Zaragoza)

Valencia : REAL MADRID 1:1 (0:1) /0:2/
T. Costa (52); Benzema (44)
RK: Coentrão (51), Di María (87/obaReal)

Real Betis : ATLÉTICO MADRID 1:1 (0:1) /0:2/
Molina (90/11-m); Diego Costa (45)

Málaga : BARCELONA 2:4 (1:1) /2:2/
Joaquín (12), Santa Cruz (68); Pedro (8), Piqué (49), Iniesta (76), Messi (80)

Polfinale:

30. januarja:
Real Madrid - Barcelona
Atlético Madrid - Sevilla

27. februarja:
Barcelona - Real Madrid
Sevilla - Atlético Madrid

/ / - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.