Šport > Nogomet
40 ogledov

Mou lahko zadiha: Real uničil Barço!

(Barcelona - Real Madrid)
1/14
Reuters
Real Madrid ima na lestvici španske lige resda 16 točk zaostanka za Barcelono, a vse to na Camp Nou ni igralo nobene vloge. Beli balet je z dvema zadetkoma Cristiana Ronalda in golom Raphaëla Varaneja premagal bledo Barço (3:1) in se s skupnim izidom 4:2 uvrstil v finale španskega pokala (Copa del Rey).

Skoraj 100 tisoč navijačev je poskrbelo za naelektreno vzdušje na Camp Nou, kjer se je povratna polfinalna tekma španskega pokala med Barcelono in Real Madridom začela po notah domačih nogometašev. V prvi minuti tekme je z razdalje poskusil Andrés Iniesta, njegov strel pa je zletel krepko mimo vrat. Že v naslednjem napadu se je v kazenskem prostoru Madrida poigraval Pedro, ki je uspel podati do Lionela Messija, Argentinec pa je za nekaj centimetrov zgrešil levo vratnico. V peti minuti se je Ronaldo znašel v prepovedanem položaju, strel v okvir vrat pa je na drugi strani sprožil Cesc Fábregas. Diego López je žogo zlahka ujel.

V naslednjih minutah je na svoj račun prišel tudi Real. Po prekršku Carlesa Puyola nad Gonzalom Higuaínom so imeli galaktiki prosti strel, ki ni obrodil sadov, sledilo pa je nekaj izgubljenih žog na obeh straneh. V 12. minuti je Higuaín lepo našel Ronalda, pravočasno pa je uspel razčistiti Dani Alves.

CR7 šestič zapored na El Clásicu v gosteh

Pedro | Avtor: Reuters Reuters
Že minuto kasneje je po neuspešnem prostem strelu domačih Real krenil v protinapad, Gerard Pique pa je v kazenskem prostoru podrl Cristiana Ronalda. Sodnik je dosodil enajstmetrovko, navkljub glasnim protestom Piqueja in Puyola. Na belo točko je stopil Ronaldo, ki je ohranil mirne živce in s strelom v levi spodnji kot Madrid popeljal v vodstvo. Kmalu zatem je v kazenskem prostoru Reala padel Messi in Katalonci so zahtevali ''povračilo'', a sodnik je bil drugačnega mnenja. Barça je iskala priložnost za izenačenje, poskušal je Messi, a Lopéz je bil ves čas na mestu. Ronaldo je blestel. V 24. minuti je poskusil z razdalje, že v naslednjem napadu pa je švignil mimo dveh branilcev, vendar se je z obrambo izkazal José Manuel Pinto. Poskus Fabregasa je blokiral Varane, v 30. minuti pa je bil z nizkim strelom za las nenatančen Iniesta. Deset minut pred koncem prvega polčasa je v kazenskem prostoru belega baleta padel Pedro, vendar je sodniška piščalka ostala nema.

Barçi posest, Realu streli v okvir vrat

Realovci so dobro zapirali Messija, medtem ko so se nogometaši Barcelone jezili nad sodniškimi odločitvami.  Delilec pravice se jim je oddolžil z rumenim kartonom, ki ga je pokazal Álvaru Arbeloi. Prvi polčas je zaznamoval izjemno hiter tempo in številne priložnosti na obeh straneh, na rezultatski tabeli pa je obveljal samo zadetek Ronalda. Posest žoge je bila na strani Barçe (68%), vendar je Real prevladoval v strelih. Galaktiki so v okvir vrat sprožili trikrat, Katalonci pa le enkrat.

(Barcelona - Real Madrid) Ronaldo Ramos | Avtor: Reuters Reuters
Drugi polčas sta oba stratega začela z istima postavama. V 47. minuti je Messi stekel v kazenski prostor Reala in nase potegnil štiri nogometaše belega baleta, a brez pomoči soigralcev je bila izgubljena žoga neizbežna. Poskus Argentinca je po petih minutah drugega dela lepo zaustavil Varane. Kmalu zatem je zablestel Ángel di María, ki je vzel žogo Iniesti in hitro podal v smeri Fabia Coentraa, slednji pa je s strelom v okvir vrat prebudil domačega vratarja. Barça v prvih minutah drugega dela nikakor ni izgledala, da se na igrišču počuti udobno.

Di María potegnil, Ronaldo zaključil

Madridčani so še naprej pritiskali in izsilili dva zaporedna udarca iz kota, domači stadiom pa je popolnoma utišal Ronaldo, ki je po izjemnem prododu Di Maríe žogo samo še potisnil za hrbet domačega vratarja in povišal na 2:0. Domači strateg je takoj odgovoril z vpoklicom Davida Ville, ki je zamenjal Fábregasa. V nadaljevanju sta pred vrati Madrida kombinirala Alves in Pedro, a je Španec žogo poslal prek vrat. Ponovno je na nevarnem mestu za goste padel Pedro, toda sodnik je le odkimal z glavo. Veliko razočaranje za Katalonce je sledilo v 68. minuti ko je po podaji s kota najvišje skočil Raphaël Varane - strelec izenačujočega zadetka na Santiagu Bernabéu - in z glavo zabil za neulovljivo vodstvo Reala (3:0). Varovanci Jordija Roura so v 75. minuti ponovno zahtevali enajstmetrovko, ki je tudi tokrat niso dočakali.

Alba zadel častni gol za Barço

Strateg Barcelone je poskusil z menjavami, v igro sta vstopila Tello in Thiago, ki pa na terenu nista naredila velike spremembe. Igra se je z vstopom v zadnjih deset minut nekoliko umirila. Pepe, ki je vstopil namesto Mesuta Özila, bi si tri minute pred koncem rednega dela zaslužil oskarja za teatralen padec po tleh. Nasmešek na njegovem obrazu, ko se je pobral s tal, je bil dovolj zgovoren. Katalonce je pred katastrofalnim porazom v 89. minuti rešil Jordi Alba, ki je postavil končnih 3:1.

Španski pokal (Copa del Rey), polfinale, povratni tekmi:

Barcelona : REAL MADRID 1:3 (0:1) /1:1/
Alba (89); Ronaldo (13, 57), Varane (68)

Sreda ob 22.00:
Sevilla - Atlético Madrid /1:2/

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekm
XY - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 1
  • mihatirs 09:23 27.februar 2013.

    Lahko zadiha??? Sej trese Barco že 2 let zapored...