Šport > Nogomet
18 ogledov

Spartak na pomoč 102-letnemu navijaču

otto fischer Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Spartaka iz Moskve so priskočili na pomoč 102-letnemu Ottu Fischerju, ki so mu nepridipravi ukradli več kot 10.000 evrov življenjskih prihrankov.

Nogometni klub Spartak Moscow je organiziral dobrodelno akcijo, s katero je zbral dobrih 7000 evrov za najstarejšega navijača ruskega prvoligaša.

Otto Fischer je star 102 leti, večino svojega življenja pa že navija za moskovski nogometni kolektiv. Marca se je udeležil tekme najmočnejše ruske lige in nemudoma postal kultna figura svojega najljubšega kluba.

Nedavno je 102-letnika, ki se za svoja leta še vedno odlično drži, na domu obiskal moški, ki je trdil, da je socialni delavec. Fischer ga je povabil naprej in mu ponudil kozarec vode, nepridiprav pa mu je medtem izmaknil več kot 10.000 evrov življenjskih prihrankov, ki jih je nameraval poslati pravnukinji v Kijev.

Na pomoč so mu priskočili nogometaši kluba, ki so zbrali več kot sedem tisočakov in ponovno zarisali nasmeh na obraz zvestega navijača. ''Zelo sem vesel te pomoči. Zahvaljujem se vsem, ki so mi pomagali v tej situaciji. Če bom imel priložnost, da si ogledam še kakšno tekmo, mi bo to v veliko veselje. Pri nas imamo rek: 'bolje je nekaj videti enkrat, kot stokrat poslušati o tem,'' je povedal Fischer.

Predstavnik kluba je dejal, da je dobrodelna akcija najmanj, kar so lahko naredili, in k darovanju pozval tudi druge nogometne klub ter navijače. ''Takoj smo kontaktirali osebo, ki skrbi za Otta Fischerja in ga zaprosili za številko njegovega bančnega računa. Potem smo novico objavili na različnih nogometnih straneh, kjer smo tudi druge navijače povabili, da se pridružijo akciji,'' je povedal predsednik navijaškega kluba Oleg Semjonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.