Magazin > Film & Glasba & TV
57 ogledov

Špela: "Anže Š. igra"

špela klopčič POP-TV-2
Včeraj je iz šova Gostilna išče šefa izpadla Špela Klopčič iz Preloga pri Domžalah. Šef Bine Volčič pravi, da je "gajstna punca“, ki pa se mora malce pomiriti. Z njegovimi besedami se strinja …

Te je presenetilo, da si izpadla prva?
V bistvu me je res rahlo presenetilo, saj nisem pričakovala, da ljudje "podpirajo“ tiste, ki se smilijo samim sebi. Rezultat se mi zdi res čuden, glede na to, da jaz in moji sotekmovalci Anžeta nismo videli v kuhinji. Zato ga je večina tudi nominirala. Gledalcem pa je bilo očitno kaj drugega bolj pomembno od znanja.

Je bilo za tvojo izločitev krivo tudi obnašanje? V kuhinji si bila zelo stroga do Anžeta, Damjana in tudi do sebe …
Mislim, da so me tekmovalci dobro sprejeli in razumeli. Rahlo sem se sporekla le z Anžetom in Damjanom. Z ostalimi smo se bolj v šali bockali. Gledalci so to očitno dojemali drugače. Takšna pač sem.

V šovu so tekle solze, so tudi včeraj?
Ja, a le zato ker sem videla starše. Zelo sem jih bila vesela.

Ko te je Anže izbral, si rekla, da bi si kdo drug bolj zaslužil sedeti na tem stolu kot ti. Kdo?
Ne ravno zaslužil … Glede na to, da je na petkovih nominacijah nominiral Polonco, sem pričakovala, da bo tudi včeraj izbral njo. A to je šov …

Na kaj si najprej pomislila, ko je Anže izustil tvoje ime?
Nasmejala sem, da izbira takšne tekmovalce,  za katere se mu zdi, da so se do njega obnašali krivično. Ne gleda na druge stvari. Ko je nominiral Polonco, je rekel, da pri njej ni opazil zagnanosti. To je točno tista lastnost, ki so mu jo pri nominacijah očitali drugi.

Misliš, da Anže igra?
Ja. To smo tekmovalci, ki smo z njim preživeli ves dan, opazili. Zunaj pa so ga dojemali tako, kot je bilo pač prikazano.

Komentatorji so za tvojo jezo našli različne razlage. Žiga in Marko sta bila mnenja, da si še zelo mlada in zelo ambiciozna. Da ti je morda v glavo stopila roža, ki so jo dobila na izzivu ... Iriyna je pripomnila, da so ti morda ponagajali hormoni.
To sem bila jaz. Ne maram, da se nekdo med akcijo obira. Vem, da se uči, tudi sama se še učim, ampak, če imaš res takšno željo in voljo do kuhanja in učenja, menim, da bi se lahko malo hitreje obrnil. O vsaki stvari res ni treba debatirati.

Bine je malce podvomil v tvoj timski duh.
Zagotovo sem timski človek. A ob meni mora biti ekipa, ki je vajena ekipnega dela. Zdi se mi, da sem od sebe preveč pričakovala, da sem mislila, da znam več … Šef ima prav, ko reče, da v kuhinji začneš iz nule. Potrlo me je, da nisem znala več in da nisem bila vodja. Žal mi je, da tega, kar sem znala, nisem naučila Anžeta.

Če bi se lahko vrnila v šov, kaj bi storila drugače?
Bila bi bolj kolegialna. Kot sem rekla, odzvala sem se burno in to sem tudi takoj zatem obžalovala.

Kaj je bilo v šovu poleg zgodnjega vstajanja zate najhujše?
Nič. Vse je bilo super. Adrenalin, ko stojiš pred šefom, je neopisljiv.

Na kaj v Gostilni si najbolj ponosna?

Da sem bila med vsemi kandidati sploh sprejeta v šov.

Komu najbolj privoščiš zmago v šovu?
Tini. Z njo sem se ujela, a to ni edini razlog. Na četrtkovem maratonu se je zelo dobro odrezala. Je začetnica, a se je odlično znašla v kuhinji, pomagala in ukazovala fantom (smeh). Zelo sem bila ponosna nanjo.

Boš nadaljevala kuharsko kariero?
Seveda. Marko in Bine sta mi dala nekaj spodbudnih besed in nasvetov, kaj lahko še izboljšam.

Kaj si se v šovu naučila o sebi in kuhanju?
O kuhanju to, da imam še veliko stvari pred sabo, o sebi pa, da se je dobro kdaj pa kdaj ugrizniti v jezik. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.