Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Spet kraja ob avtocesti

Avtomobilski tat Shutterstock
Na počivališču ob štajerski avtocesti sta neznanca okradli bosanska državljana. Oškodovana sta za okrog 12 tisoč evrov.

67-moški in 54-letna ženska, sicer bosanska dražvljana, ki živita na Nizozemskem, sta danes ponoči počivala v svojem osebnem avtomobilu na počivališču ob avtocesti A1 v Šentilju. Okoli 1.30, ko sta želela nadaljevati vožnjo, sta ugotovila, da imata na vozilu prazno zadnjo desno pnevmatiko.

Med menjavanjem prazne pnevmatike je do njiju pristopil neznani moški, star med 45 in 50 let. Govoril je v madžarskem jeziku, z vprašanji, ki jih nista razumela, ju je zamotil. Njegov prijatelj je v tem času iz zadnjega sedeža njunega vozila neopaženo ukradel žensko torbico z dokumenti, dva potna lista, 3 kuverte z gotovino in denarnico z denarjem.

Tatvino sta oškodovanca zaznala šele, ko sta zaključila z menjavo pnevmatike. Skupno sta oškodovana kar za okoli 12.000 evrov.

Policisti opozarjajo

Policisti voznikom in potnikom znova svetujejo, naj pri postankih na avtocestnih počivališčih ves čas postanka nadzirajo svoje vozilo in predmete v njem. Svetujejo, da vozilo, v kolikor se oddaljijo od njega, zaklenejo, vrednejših predmetov, kot so prenosni računalniki, denarnice in telefoni, pa ne puščajo na vidnih mestih v vozilu.

Vse več je namreč primerov, ko na počivališčih storilci na različne načine zavedejo oškodovance, pritegnejo njihovo pozornost, medtem pa sostorilci iz vozila ukradejo vrednejše predmete, kot so torbice, telefoni, denarnice in podobno.

Še vedno se pojavljajo tudi primeri, ko poskušajo tujci na avtocestnih počivališčih pritegniti pozornost drugih udeležencev v prometu in jim v nadaljevanju prodati lažno blago, ponaredke (lažen zlat nakit iz medenine) ali pa omenjeno situacijo izkoristijo za to, da iz vozil ukradejo predmete, ki so jim na dosegu roke.

Prav tako poznamo primere, ko storilci na počivališču ali na bencinskem servisu preluknjajo pnevmatiko na vozilu oškodovanca in se kasneje, ko se oškodovanec nekaj kilometrov naprej na avtocesti ustavi zaradi izpraznjene pnevmatike, pripeljejo za oškodovancem in jim ponudijo pomoč, medtem pa izvršijo tatvino iz vozila.

Običajno navedena kazniva dejanja izvršuje več storilcev hkrati, njihove naloge pa so pri tem deljene. Pogosto tovrstna kazniva dejanja izvršujejo tuji državljani različnih narodnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.