Slovenija
26 ogledov

"Spet so nas nasrali"

Senko Pličanič na obisku ljubljanske upravne enote Boštjan Tacol
"Izjave ministra Pličaniča so nas izjemno pretresle. Izgubil je kompas, medtem ko je bil on na dopustu, so naši gasilci garali," pravi Ogrizek. Jabolko spora: Pličaničeva napoved o odpuščanju v javnem sektorju.

Predsednik Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije (SPGS) Aleksander Ogrizek se je ogorčeno odzval na včerajšnje izjave ministra za pravosodje in javno upravo Senka Pličaniča, ki je napovedal odpuščanja v javnem sektorju.

"Medtem ko je bil on na dopustu, so gasilci garali od jutra do mraka. Bila je nesreča balona, požar pri Osilnici, številne prometne nesreče. Gasilci imamo že tako nizke dohodke, zdaj pa hočejo zmanjšati še število zaposlenih," razburjeno pojasnjuje Ogrizek.

Pličanič je namreč včeraj napovedal, da je zmanjševanje mase za plače v javnem sektorju realnost. Dejal je, da so plače že znižali, tako da je ostalo samo še odpuščanje. Konkretnih številk še ni navedel, več bo znanega po četrtkovi seji vlade.

Pripravljajo se na vojno

Ogrizek pravi, da gasilci na klestenje delovnih mest enostavno ne morejo pristati: "Vlada nam je dala povod za vojno, na katero se moramo pripraviti."

Sprašuje se, koliko so ministri po svojih ministrstvih znižali plače, odpustili ljudi, znižali stroške telefonov: "Ne bomo šli še enkrat na led," je za zurnal24.si povedal Ogrizek.

Pravi, da se že dobivajo in razpravljajo o odzivu, vendar bodo nadaljnje dejavnosti predstavili pozneje. 

Komentarjev 19
  • KLOBO 17:26 25.september 2012.

    Najman za toliko !!

  • KLOBO 17:25 25.september 2012.

    imaš popolnoma prav!! Javni sektor in 30 % lenuhov v njem niso SVETE KRAVE!! Na cesto, tako kot je šlo 100.000 ljudi iz realnega sektorja !!

  • KLOBO 17:23 25.september 2012.

    Pras.....ssti je foter !!