Šport
34 ogledov

Špilak izgubil tri mesta v skupni razvrstitvi

Samuel Sanchez EPA
Slovenski kolesar Simon Špilak je 16. po štirih etapah dirke po Baskiji. Etapo je dobil španski veteran Samuel Sanchez.

Četrta etapa kolesarske dirke po Baskiji v dolžini 165 kilometrov med krajema Lesaka in Orio je pripadla Špancu Samuelu Sanchezu, članu ekipe BMC. Španec Mikel Landa iz ekipe Sky je izgubil skupno vodstvo, rumeno majico je oblekel Nizozemec Wilco Kelderman, član moštva Lotto NL, pred Lando se je uvrstil tudi Kolumbijec Sergio Henao (Sky).

Osemintridesetletni Sanchez, na dirki po Baskiji je skupno zmago slavil leta 2012, je dokazal, da še ni za staro šaro. Do etapne zmage se je prebil z odločilnim napadom kilometer pred ciljem, ko je etapo končal tik pred Portugalcem Ruiem Costo (Lampre) in Francozom Warrenom Barguilom (Giant).

"To je zame zelo pomembna zmaga, zato vse skupaj dojemam zelo čustveno, pomeni tudi, da smo mi veterani lahko še vedno zraven in konkurenčni mlajšim kolesarjem," je vrelo iz Sancheza.

Slovenski kolesar Simon Špilak, član Katjuše, je etapo končal na 21. mestu, za zmagovalcem etape je zaostal osem sekund. Tik pred Špilakom se je uvrstil zdaj že nekdanji vodilni Landa. Prvim šestnajstim tekmovalcem, ki so se uvrstili za Sanchezom, so priznali zmagovalčev čas. Jan Polanc (Lampre) je vpisal 31. mesto, za zmagovalcem pa je zaostal 39 sekund. Špilak je v skupnem seštevku izgubil tri mesta in je po novem 16. (+0:27), Polanc pa je pridobil kar nekaj mest, natanko 27, in je trenutno 58. (+17:15) v skupnem seštevku dirke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.